Pages

September 28, 2010

Mohd Ikhwan Ibrahim

as ur requested, lepas di consider by paranoia council then it approved! weeeee~!

Allah selamatkan kamu ye Ikhwan. mmg ingat nk wat simple occasion hari tu time cuti raya. serious mmg plan okee, aku dgn Syafiq. tp sebabkan beberapa perkara remeh temeh terus tk jadi. haihhhh.

aku tak mampu nk berdrama buat sedih sedih laa ikhwan sygg. tp aku cuma harap hang lg kuat lagi okeyy. makin dewasa, makin berat cabaran hidup. aku pun daa dpt rasa perubahan tu gak weyhh. walaupun gaya hang mcm bitch, mulut hang mcm witch. hang tetap kawan kami. kawan KAMI okeh. heee.




dengan ni ada laa sikit ucapan yg seringkas ringkas mungkin yg aku dpt rakamm kongsi kat sini.


Ok, bwat ikwan Selamat Hari Jadi ke-20...harap panjang umur n murah rezki, yg penting jangan lupa kengkawan yg len...wish u all luck in future, MUAH..XOXO
(Betty, 28 Sept 20:12)

Ikhwan yg disayangi kita dh sme umu..mudahan mimpi digapai..
(Syafiq, 28 Sept 20:19)

Seputih salji, seindah Taj Mahal, sehalus sutera, secantik balqis. tp tiada tandingannya dgn ikhwan ibrahim yg seorang tiada dua. Yg mulus tiada cela, berbahagialah di hari lahirmu sygg! Xoxo fithrie.. Ikhwan langjaaa!
(Fithrie, 28 Sept 20:34)

Ikhwannnnnnn! dengar la sini. dengar la weyhh. heee. aku taw ang sgt gigih skrg kan. tabah gilaa-lah, aku pun x dpt nk lawan kegigihan ang. tp aku tw ang kuat! sgt KEBAL. yess, dats u sygg! proud of it! u a fighter! grows up better syggg! Xoxo Eman.
(Eman, 28 Sept 20:39 )



HEPI BUFDAY IKHWAN !


nahhh amik hang! AHHAHAHAA!


September 27, 2010

hidup sorang sorang


tk ada la berat sangat masalah ini. tapi rimas bila bermasalah macam ni. hahaa, tu laa sapa suro main padang lain. okee, mari ke segmen pesan orangorang tua; lain padang lain belalang, lain orang lainlah ragam. lantak-lah. sekian segmen selingan tajaan Adoobi. hehh.

entry ni syok sendiri. semua orang kalau daa hepi nak jek tayang kan kat semua orang yg dia tgh hepi dgn org ni, dgn org tu. ini mmg annoying. bilaa daa tk hepi frust meronggeng lak, still jugak nak annoying buat kacau bilau keliling kampong tok sutun. frust meronggeng kena tinggal dek salah sendiri. salah sendiri ye. yeee, salah anda sendiri. sila amik perhatian. aku tk kenal pun kau luar dan dalam. aku cuma kenal nama, rupa dan sikit sikit jek pasal family kau. tu jek, tk bermakna kita daa sgtsgt rapat yee. TAK. masalah kau masalah kau. masalah aku masalah aku sorang jek. yee, aku sorang jek. pegi mati-lah. hehhh. berat daa lak.

mari aku ringankan sikit dgn menyanyi lagu tradisional melayu kita. 

Awallah dondang, dondanglah sayang~ Awallah dondang, dondanglah sayang. ayumm ayumm. Awallah dondang, dongdanglah sayang....

sekian.
pegi hidup sorangsorang.

September 26, 2010

Sugar Glider buka iPhone 4G

tajuk sepatutnya; Sugar Glider bukan iPhone 4G.
aku malas nak edit. tp rajin lak edit tambah nota kepala ni. lantak-lah.


situ sana sini orang dok bising cakap pasal iPhone 4G. aku nak dapat benda mcm tu mmg verangan gilooo-lah. blablablablaa. tp serious iPhone 4 tu mmg superduper daSyat weyhh! perghh, nakkkkk! balblablablablaa..

bukan nak sembang pasal iPhone en, tp pasal tupai terbang. eyhh, Sugar Glider-lah! yeaa, Sugar Glider. tawu keh SG tu hape weyhh? nahh amik tgk, aku taw ade jek yg malas nk tny incik google. hehhh.


*pic ni bukan milik aku. jd tk ada watermark.

             

Sugar Glider 
Nama Latin: Petaurus Breviceps
Badan: 12.7cm
Ekor: 15cm
Berat: Jantan 140g; Betina 120g
Umur Dewasa: Jantan 2 tahun; Betina 7-15 bulan
Jumlah anak: 1-2
Masa Hamil: 16 hari
Musim mengawan: tidak ada musim tertentu
Makanan: Buah-buahan, Madu, Serangga.


SG ni tk terbang. walaupun nama dia glider (terbang, melayang), tapi sebenarnya dia hanya melompatlompat jek. yelaa, dia melompat dari atas ke bawah jek sambil depa kan segala kaki-tangan yg ada. melompat mcm tupai. alaaa, mcm org terjun masuk laut dr tempat tinggi yg batubatu tu mcm citer omputeh. dowg lompat sambil layan verangan konon nya tengah terbang. pluppp, masuk air. kena daa caritcarit daging dek piranha. jd si SG ni pun verangan terbang gak laa bila melompat tu dari pokok ke pokok. tp SG yg dibela mn leh lompat verangan nk terbang daa kan. mmg tak laa, daa ada dlm ruma jek. huiii. film Piranha tk bess occay. grrr, maw tgk Legend of the Guardian jugekkkk!

SG ni binatang eksotik. kat US, Australia even Singapore, kena ada lesen nak bela SG. tp kat Malaysia ni lenient sikit lorhh. hampir semua orang boleh bela SG ni sbb tk perlu nk mintak mohon lesen atau permit. hanya memerlukan duit ringgit yg lumayan sikit occay utk kos penjagaan dan segala kos yg berkaitan. tp nak bg makan dia setakat bg makan buahbuah kampung si SG ni tk kesah. sbb dia kan binatang eksotik, makanan pun mcm eksotik laa gak. kalau penjaga yg serious nak SG dia berbulu cantik mesti laa ada tambahan makanan yg mahal. yg MAHAL. MAHAL. mcm susu tambahan khas atau bugsy HPW. google sendiri.

nak jinak kan SG makan masa sikit bak kata ramai pemilik SG. dia akan gigitgigit tgn sampai berdaradarah smpai laa dia kenal bau darah tuan dia. bukan seminggu dua jek masa nak jinak si SG ni oww. bila daa jinak, mmg si SG ni akan sgtsgt jinak. bess kan. sbb dia comel! comel giloooo! AHAHHAA! aku geram ah dpt tgk pic jek! kalau tgk live mesti berdarah putus jari aku dek si SG ni. tp aku tk kesah. nak jugakkkkk! AHAHAHA! seperti aku ckp td semua orang boleh bela SG ni selagi ada duit yee. nak beli si SG ni kat petshop or even personal breeder pun mahal. nasib laa kalau dorang tu leh bagi price hadekberadek, itu lain story laa kan. dan kalau ada yg lg gigih pi tangkap tu mmg daa mmg toystory lain. harga si SG ni boleh cecah sampai RM150-RM400 keatas. tu belum masuk cage dan perkakas lain lg oww. haiyooooooo~ kena gigih ok kalau nak bela Sugar Glider ni.

aku teringin nak bela SG. diam!

:|

September 24, 2010

tak nak kerja Nandos

lagi sebulan nk final exam. daa macam-macam plan daa dlm hotak pikir nak buat apo cuti nnt. cuti sem mmg la bess sbb semua kwn yang seangkatan batallion pong cuti gak. mmg superbduperb bess woo! tp bila berduit jek laa. kalau daa kosong poket wallet mmg hampagas! tiap kali cuti sem sesi hujung tahun mmg aku tk kan buat part time. aku akan dok umah jek kacau adik pompuan aku sampai dia benci aku. AHAHAHAA! kalau berduit sikit pegi la melilau umah maktok, umah pak uda kat Bangi, umah pak cik kat Shah Alam lah. tengok rajin tk anak sedara ini menziarahi bapak sedara dia?  HOHO, pakteh daa pindah dok Putrajaya, leh laa aku pi merempat nyibuk sana. ekeekekekee!

erkkk, aku selalu part time kat Nandos jek. tu pun bila cuti sem pertengahan tahun laa. bilaa cuti hujung tahun mmg TAK-lah kan aku daa ckp. bila hujung tahun kan cuti sekolah. mahu tak harihari kedai tu PENOHHHH! penat yang amat weyhhh, even aku jd service crew sajokkk. penat btol occay! SUMPAH! gahh. gila ka apa umat manusia ni bila cuti sekolah tk mau masak. masak laa utk anakanak. anakanak hangpa tu bkn dpt sgt nk rasa masakan dari rumah, ni daa kesempatan cuti ni bkn nk amik peluang. haiyakkkk.

okehhh3, di sebabkan hujung tahun ni my boyss daa plan nak wat trip ke Langkawi iteww, jd aku terpaksa cari duit lebih lorh. haihh, verangan laa nak dapat duit poket dari parents semata nak pegi vacation tu. nak kena laa potpetpotpet aku ni nak berseronok jek. tp mmg pun kan. HAHA, tp kali ni aku nk cari duit sendiri laa. daa pasang daa niat nak keja part time jugekk nnt cuti sem kali ni. haihh, TERPAKSA ! okeee, dgr sini org kampong tok sutun; SAYA TAK NAK KERJA NANDOS CUTI KALI NI! nak wat ulang suara tk? tk payah la kott, baca balik jek dgn bijik mata iteww.


ni plan nye utk cuti sem mendatang ;

1. Jd promoter kot kat Parkson.
HAHAHHAHAHAHAAA! mati aku. tgk la mcm mn nnt aku survey part time job.

2. Vacation ke Langkawi.


3. Beli pet; Sugar Glider.
this is an interesting part! SERIOUSS! nnt aku sembang deraihhh deras lagi next3 entry.

4. Makeover bilik tidur aku.

5. berhibur, berlibur, terhibur, menghibur, menghembur, blablablablaaa.
mesti mak aku syahdu kalau tawu. iskkk..

6. BLOGGGING !
semestinyaa aku tk akan sesekali tinggal.


ini sekadar planning di masa hadapan, bukan syok sendiri maw pecah panggung cerita. pegi semayang jumaat weyh semua yg berjantina lelaki. maknyah pon pegi gak okeh. sekian.




*nak tgk Magika & Legend of the Guardians.


September 23, 2010

kembali ke tahun 2005

ini entry separuh sedar; saya lapar.
org tua pesan jangan tunjuk pelangi dengan jari telunjuk, nanti putus. sekian segmen; pesan org-org tua.

mari bermonolog dalaman. tujuan blog aku wujud ni daa menyimpang akhirnya. Alhamdullilahh. asal dulu makihamun org akhirnya daa xd lagi. aku daa jd pembohong kepada semua blogger dan pembaca aku. haishh, perasaan benci mmg tk lama wujud dalam memana hati manusia. even ibu, si anak dia perampok perogol pencuri pengebom pembunuh pun masih jauhhhh di sudut pelusuk hati ibu tu masih ada lagi sekelumit sayang akan anaknya kan. iskkk, byk dosa aku kat mak aku. rasa mcm xpuas jek nk mintak maaf raya hari tu. kalau yg baca blog aku dari first entry paham la en. yg tk paham pi baca balik. jenuh aku nk cerita balik. nnt kena maki free jek. gahh.

HOHO, ni pasal vid hari tu aku buat, aku tertanya seorang macik jual ceri kat pasar cerah bumi tokyo. soalan dia berkumandang mcm ni;

BALIK PADA SAYA ?
.
dan jawabnye lak selepas nak masok 2 hari tunggu ;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

alamak! sapo lak hantu muka pecah tu weyhhh? AHAHAHHAAA! mari kita balik tahun kepada tahun 2005 ye macik. daa lame sgt daa tu. mari mari mari balik ke tahun itu. org yg bersabar atas kehilangan lepas, pasti Allah akan gantikan dgn yg lebih baik. bile daa samesame daa nganjak umur 20 ni, se-eloknya makin baik lagi lah kan. tk kan nak bercintoh macam budak sekolah. tak otai la weyhhh! malas nak cerita panjang nnt muak dan geli lak aku nk nules dlm mood jiwang bungabunga cintoh. AHAHAA! semoga hubungan ini dipelihara oleh Allah.

Insyaa-Allah..


September 22, 2010

lagu nak bercinta; HAHAA !

sekarang aku mmg tgh kemaruk dengar lagu Hanyut - Faizal Tahir. daa laa lirik acap cinta cinto para bangsawan kampong ciku. mmg masuk laa ngn telinga kampong mcm aku. HAHA! weyhh, serious sedap lagu ni sambil makan tart nenas mmg syahduu jek. lagu ni gak jd latar musik utk drama slot ZEHRA kat TV3 tu; Ahmad Durrah. sempat tgk episod 1 cuti raya lepas. cun ah drama ni shooting kat Penang. mungkin si produser tu Datin Zaiton Muhd Jiwa (kakak Dato' K) tu asal org utara kan, jadi mungkin dia nak promotpromot laa kot portport mcm bess kat utara ni. tk sempat pi open ouz Dato' K kat Tikam Batu raya lepas, nak tgk akak siti aku. duhh. daa mencarut bnd lain lak aku ni.

balik kpd isu lagu Hanyut ni yg mmg aku tgh meroyan dgn lagulagu FT tu. baik hangpa pi cari dengaq. ada can kot lagu ni menang AJL nanti. mesti FT nak potong kuku plak buat gimik nanti kan. huishhh, excitingggg ah nnt!


HANYUT - Faizal Tahir




Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja.


September 21, 2010

vid buatan sendiri


sebab awak tk sabar sgt kan.
Nahhhh !

video

penat wat vid ni. ingt nk edit pakai movie maker tp jahil lak ilmu bab tu. nk mintk tolong kawan, segan pulok. lastlast mcm ni la. jgnnnnn gelak! tolong jawab soalan yg last tu yee. jawab jek dlm komplaint tu pon tk pe, sbg Anon pon tk pee. duhh.

;DD

bukan salah ibu mengandung

dalam library, ponteng class law. duhh. garagara nak siapkan assessment BEL yg simple kacang aku tk siap buat sebelum cuti raya hari tu. ni tgh lenggang 2 jam masih dalam library sambil blogging. haihh, kemaruk daa aku. abess daa kuota ponteng aku untuk clss law. HAHA, class lain ada 1 chance lg. sabar sabar sabar. aku taw ponteng clss mmg agenda kesukaan anakanak muda riang macam aku yg masih lalai. ehh, bukan sengaja nak ponteng okeh. aku pun ingat gak mak-abah kat Penang nun kalau nak buat jahat cmni. kalau org lain tu langsung tk ingt tuhan ke mak-bapak ke anak-cucu ke jiran-tetangga ke satay ayam ke lemang pak abu ke tart gulung cantik ke, terus semborono jek wat dosa kering kontang mcm kawah gulai daa kering di cedok. haihh, aku lapar ni.


cpt la Asri oi jom pi mkn!!




doktor daa discharge dari spital semalam. main lg dlm hutan cari buluh, kan daa kne sengat denggi !

September 20, 2010

I LOVE U CONTEST

selepas tewas dlm kontes baju raya, aku masih tk malu lagi nak join kontess lain. xpe la aku xd perasaan. mmg pic yg menang tu superb lawa! Tahniah cik eesyaheera! HAHA, ni kontess kedua aku masuk yek. sekadar nak memeriahkan acara majlis jek dari aku bosan teperap kat Merbok ni tunggu undangan open ouz xd ponnnn. duhh. jom kita join ramairamai.


Ni syaratsyarat penyertaan :

1) Open to ALL bloggers
2) Buat satu entry bertajuk "I LOVE U CONTEST"
3) wajib menjadi follower blog ni dulu dan owner contest ni.
4) Letakkan banner contest di tepi sidebar blog dan juga entry korang
(harus ada link back ke owner contest ini ye)
5) sila tag 3 bloggie laen lebih ramai lebih bagus eah
6) jangan lupe comment post entry di blog owner supaya senang cik ash nk ambush pesertapeserta

tema concept CONTEST ni adalah dengan cara mengUPLOADkan gambar anda bersama dengan orang tersayang sama ada ;


♥ gambar bersama Mama tersayang
♥ gambar bersama Papa tersayang
♥ gambar bersama Sis/Bro
♥ gambar bersama BF/GF tersayang
♥ gambar bersama BFF tersayang
.
.
.
.
.
.
.
.
kat Putrajaya ni pas gi culik macik ni dr UPM. heee. aku nak berucapan ni kena speaking. lol. ehemm.. 

" Our love will stay ever as time keep its promise to tick till end of the world. i will love u anyway. no matter what, no matter when you show up late in every date we had; when you try to turn hide your eyes from me; when you cant ever finish your meal or when you cant get my jokes. AHAHAA, thats portrayed that you love me too. i know. "


kalau last kontess aku tagged dak pompuan kali ni aku nk tag laki lak. dengan ini aku nak tag:

judge la yek cik ash ketchum gmbar ni. tk ada perasaan punyaa. pliss leave your koment cik ash afta check my entry. thnx.


September 17, 2010

Pos Kad untuk PM

sempena Hari Malaysia semalam, 16 September semalam. PM telah melancarkan Pos Kad Hari Malaysia untuk PM. mari ramairamai kita hantar poskad kat PM kat SINI !


Pos Kad Hari Malaysia untuk PM adalah kesempatan bagi anda untuk memberitahu PM satu perkara yang beliau perlu lakukan untuk meningkatkan kualiti hidup anda.

Semua permintaan yang diterima akan dikumpul dan disampaikan kepada PM oleh Malaysia Centre for Public Opinion (MACPO). Salinan mengenai laporan ini akan dihantar kepada anda melalui email. Jadi rakyat Malaysia, jika anda ingin menghantar permintaan anda kepada PM, inilah kesempatan anda. Mula menulis kepada beliau sekarang. Pos kad yang terpilih akan diumumkan dalam Malay Mail.

Kelayakan : Semua rakyat Malaysia
Tarikh tutup : 15/10/10
Penghantaran Laporan : Nov 2010



ni la luahan aku katposkad Hari Malaysia. HAHA, knp ada wave merah tu? tk kan tak leh nk sortform kan "yang-yg" ? arghh, harap PM tk marah aku buat shortform tu. duhh. tolong-lah baca poskad saya yek Dato' Seri. saya ni tk ade kenderaan sendiri. selalu naik bas jek melilau. kat Penang ni daa terlampau sesak sangat. sgt benci la drive dlm Penang. erkk, abaikan. tolong-lah adakan sistem monorail dalam Penang ni. yekk, Penang Island saje yek. kat seberang tk payah lah. weeeeee~!

Merbok dah panggil

" Doktor, sy sakit cinta-lah. ada ubat yg tk boleh mengubat sakit ni tk? sy tawu doktor ada ubat jenis ni kan. tp kenapa tiap kali nk pegi amik ubat tu, doktor tk ade? doktor ni tk di iktiraf-lah! sy tawu doktor sibuk layan pesakit lain yek. atau mungkin doktor sibuk byk kes research ea? tk ape la, doktor wat kerja dulu mn yg perlu di bahulukan. sy nk makan tart nenas. "


esok balik Merbok. hidup aku akan kembali sibuk dgn kelas dan kelas dan kelas, aku suka. aku suka berseronok dgn monyet3 Merbok. studi ke tk studi ke bukan masalah, sbb tu mmg tanggungjawab kena galas tanpa BANYAK BUNYI. HAHA, mesti byk kuih raya depa bawak balik Merbok nnt kan. aku tk sabar nk tinggalkan Penang. HAHA, mcm tu lah semua org bila daa lama tk balik, meroyan nak balik kampong. bila daa lama sgt, rasa nak meroyan balik Merbok lak. tinggalkan Penang dgn masalahnya. mari jmp Merbok dan cari masalah baru.

aku tk paus puas lg kat Penang-lah. knp ni? knp ni? knp ni? aku taw ko taw. gelak-lah tgk aku mcm ni. eeeeeeeee!!


selamat pulang ke kampus masingmasing. selamat berjuang anak muda !


| UPDATE |

doktor suspek denggi. cepatcepat-lah sembuh. hmm..


Gay-lah BFFANE !

cuti raya ni tetiap malam keluar jek. BESSS! keluar beraya, makan, karaoke, lepak, gurneydrive, queensbay, mekdi sunshine, kacaubilau, jd driver, racing, karaoke lagi, lagi skali karaoke. duhh. penat, lenguh badan. nak upah mak urut badan-lah. haiyakkk, betolbetol ni daa barai badan aku mcm kena rogol gilirgilir. ehh, mak suci u ollz! lari 20km. AHAHAHAHAA! nak balik Merbok-lah cmni. kalau balik Penang jek mesti tk dok umah dan asek keluar jek. mak ngan abah pon daa bising. alasan sekarang mmg ah leh pakai sbb RAYA.


*baru balik jek ni dr lepak kat qbay ngn Ikhwan, Fithrie dan Izzat. meletop Vios!






oke3, gay tk tajuk aku? kat tajuk entry ni maksudHAPPY! yek. yess, i am happy with my BFFANE. my best friend forever and never ends. mampu? HAHA, i love them. am i gay? HAHA, lantak-lah. sapa suwo pendidikan negeri hantar aku kat sekolah yg semuanya lelaki. gahh. Muhammad Hafizuddin, Nor Muhammad Syafiq, Mohd Ikhwan & Muhammad Fithrie. aku syg depa ni lah. tp depa tk syg aku pon! eeeeeeeeeeee!!! sign pic ikhwan ngn syafiq sajokk yg dpt, iskkk.. (aku taw aku ni sentimental sikit) tolong terok, tolong la bagi gak weyhhhh! iskkk.. knp laa aku tk dak kwn pompuan yg leh comolot cam depa ni. aku syg hangpa weyhh! SUMPAHHH !



kalau aku ada problem terok punya, aku akan cari Fithrie atau Syafiq. aku akan confess terok punya kat depa ni. depa mmg pendengar yg hebat. respek gilooo! SERIOUS! tp Syafiq, jgn la asek maki aku jek bila jmp. iskkk, kenapa hang lain giloo bila jumpa dgn dlm hp? hmmm.. Betty ngan Ikhwan aku jarang sgt3 nk share problem. tp tiap kali lepak bersama, aku akan rapat giloo ngn Betty. kami mmg sekepala bila keluar bersama. fashion dan makannn la selalunya akan sealiran TEROKKK! Ikhwan lak pemaki terbaik aku. HAHA, tp skrg mulut dia tk byk maki daa la. tp bila bersembang ngn dia best sbb dia ada pendapat yg berbeza dr org lain. masok ni segala isu nk debat, berpolitik pun boleh sajokk. mungkin cara dia tgk sesuatu isu dari mata seni katanyaaa. skrg ni dia lebih byk berdiam-lah. awat dgn hang Ikhwan?


HAHA, yg lain biar la aku dan mereka sajokk yg tawu. baik dan buruk kami sentiasa bersama. kita kawin serentak nak tk? HAHA, aku daa ada calon weyhh. hangpa cari la cepatcepat!

 ;DD


September 15, 2010

Rockensteiners | ADRENALIN

salam 1 pembohong.


baru jek daftar sebagai Rockensteiners iaitu fans club FAIZAL TAHIR. daa lama daa ingat nak join tp asek delay jek nk isi3 form nk sign up disini yek. padahal sikit jek particulars nak isi. duhh. HAHA, im now a ROCKENSTEINERS! mmg dari dulu lagi minat FT. ingt lg time part 1 dulu, time induction haram senior buat, Si B tny aku, minat artis mana. dgn laju jek aku ckp, minat FT! gahhh. pastu dia suruh lak nyanyi lagu FT yg tgh hot time tu; Kasih Tercipta. perghhh, mmg sedayppp giloo aku nyanyi. tibatiba bilik tu diam time aku nyanyi. AHAHHAHAA! lantak-lah.

awal cuti sem lepas FT datang Penang nak launching his 2nd album; Adrenalin. AKU PERGI OKEH SHOWCASE itteww kat Hard Rock Penang! yeaaa, aku pergi sorang3 sajokk. jmp la Qamar, Shikin, Shidi, Cikgu Rani, Falak dll. aku dengan Qamar sepanjang show tu terjerit-jerit. HAHA, aku ni asek jerit suruh FT nyanyi lagu Hanyut jek. btw, sebelum aku ke showcase tu aku daa hapal daa lagulagu baru dari Adrenalin tu; Hanyut, Superhero, Adrenalin dan Karma. excited mak kan. duhh.

yet, im still not buy his album, Adrenalin. duhh. matimati FT ingat daa beli album Adrenalin sbb dia point aku. DIA PIONT AKU. DIA POINT AKU! Ahhahahaa! sbb aku jek the only guy yg sing along lagulagu baru FT. WOAHHHHH! bangge mak u ollz ! padahal mak youtube jek dgr lagu baru FT. mak wat research and study dulu occay sebelum pegi show ittew. ;DD

sempat jugekk snap pic FT perform live hari tu. HAHA, pasni nak g beli-lah Adrenalin. to show that i am supporting him and local music industry. quality for Adrenalin? NO DOUBT, SERIOUS SHIT NO DOUBT. im expecting that he will grab the trophy for BEST ALBUM for coming AIM next year i guess? yess he will.

BELI ADRENALIN CEPAT EMAN !



     1 Adrenalin
     2 Superhero
     3 Selamat Malam
     4 Karma
     5 Hanyut
     6 Bencinta
     7 Muzik
     8 Hanyut (Akustik)
     9 Semesta
     10 Semesta (Hidden track)


album terbaru FT yang baru je release pada 11/3/2010, Adrenalin menampilkan beberapa lagu dengan gaya yang agak berbeza dari album FT yang lepas². Ada 10 track lagu dalam album terbaru FT;


Fav – Adrenalin, Selamat Malam, Bencinta dan HANYUT!
Semesta – ada dua version, in Bahasa dan English.
Bencinta – dalam album ni FT solo.
Karma – part chorus ada suara Siti Nurhaliza yang hanya sebut ‘hey hey’



Lagu Karma ni agak pelik sikit. Tentang anak perempuan yang di rogol jeng jeng oleh ayahnya sendiri, and then ayahnya masuk jail. Bila ayahnya keluar, anaknya sanggup menerima ayahnya semula semata mata untuk merogol membunuh ayahnya.



Ntah kenapa, boleh layan pulak lagu FT – Hanyut. Mula mula dengar macam bosan, lamalama macam best. BESSS! Mungkin lirik dia kot yang bikin best. Memang takleh lupa lirik lagu tu lah.

background music blog; Adrenalin.


September 14, 2010

CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM


okehh, first time ni nak join contest blogger okeh. perghhh, daa lama xjoin contest3 semenjak di bangku kindergarten-lah. di sebabkan daa berhari raya. jd aku recycle balik pic raya aku yg sempat snap wat kad raya ari tu. TADAAAAAAAA !


tgk dan adili lah Itik Kejam ea. xda perasaan punyaa. AHAHAA! sj jek coba nasib badan,

3 org yg sy TAG ialah :
sy tag mereka sbb mereka pandai bergaya mcm saya. ;DD
itikkejam leave ur koment lepas check my entry ea. thnx.
=))


kat KL xda pun bnd mcm ni

perghhh, pack gilo-lah raya ni. raya kelima laa baru sempat nk update blog bohong nih. byk nk cerita tp xpayah lol. HAHA, dut rayaa aku makin cetek sudeyhh. raya pertama ari tu sempat sat singgah lepak kat Starbuck Gurney ngn kawan yg dtg beraya kat Penang. HAHA, boring katanya kat Penang xtw nk lepak mn. bawak jek la lepak kat Gurney Palace tu. lepaklepaklepak borakborakborak tibatibatiba lagu I Gotta Geeling by BEP berkumandang gilooo kuat. rasanya kedai Chilis kot yg pasang. Ingt mcm xd apa la sgt sbb area situ mmg kadangkadang tibatiba manamana restaurant kat situ mmg suka pasang music GILOO KUAT! ni btol3 kuat okehh, cuba paham. HAHAHA! rupanya ada gimik dari sekumpulan students yg perform ala-ala crowds time BEP perform live dlm Oprah Chicago Flashmob 24th Season Oprah Show. Vid ni ah weii;
tp yg kat Gurney Palace tu kecik jek yg perform, xd la mcm dlm vid tu. melampau gilooo! HAHA, kawan aku gila-lah terkejut. "kat KL xda pun bnd mcm ni". Err, wtv. aku pun excited lak tgk dorg perform tu, mcm nk join jek menari weyhh! BESSSSSSS !!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Terkejut sgt3 ngn berita kematian Datuk Sosilawati dan 3 yg lain.
Takziah.
Kejam gilaa konsep 3B pembunuhan mereka.
Bunuh, Bakar, Buang !
harap sang pembunuh terima hukuman setimpal.
sial btol.

September 10, 2010

Maya Karin maki Posmen

salam 1 pembohong.
tp ini bukan bohong yek. dan ini bukan gak ruang gossip tempatan. haishh, xkoser aku nak bergossip pasal artis meysia nih. WAHAHHAA ! bongkakbongkek jap. cerita ni terpacul dari my Pakcik who claim to be one of high rank position in Poslaju, Klangvalley area. blablablablablaaa~ dlm kereta pas balik smyg jumaat td. tibatiba dia ckp Maya Karin ni penah maki one of his posmen. posmen tu daa tua dan kena maki teruk teruk gak lah dari MK sampai terjerit3 si MK tu maki. mungkin sbb servis pos tu kot yg problem. tp mcm kurang ajar kot maki posmen tua tu. teruk jugak la pakcik aku ckp MK tu maki posmen tua tu. HUHU, pastu Abah aku sibuk lak puji MK tu lawa, pastu kena la pangkah dek Pakcik aku sbb kes kekurangan ajar si MK tu. haihhh. ntah la, nasib bek posmen tu sabar dan diam jek. mmg daa nasib posmen daa biasa kot kena maki3 dek org-org yg tiada rasa hormat sedikit pun mcm MK ni. walaupun org tu mungkin bermasalah memberi perkhidmatan yg terbaik, tp jgn lah layan sampai sebegitu rupa. mcm kerja dia tu kuli antar mel x bergaji lak. tp MK mmg cantik lorh. pakai SK-II kot kan.
btw, MK amik peranan sbg Izzah dlm filem OMBAK RINDU. filem adaptasi novel terlaris oleh Fauziah Ashari. aku peminat novel OR ni. superbbbbb! tgk la mcm mn lak si MK ni jd Izzah nnt. tp mcm prefer lagi kalau Tiz Zaqyah yg amik peranan Izzah tu. filem daa siap, tahun depan keluar. daa janji daa ngan macik nk tgk filem ni nnt. HOHOOO!
yg baik dr Allah, yg buruk dr diri sendiri.

September 09, 2010

BBQ malam raya

hoyehhhh! bess ah td men asap. HOHO, pedih mata td men asap nk bakar panggang ayam. pedih yg amat, merah daa jd. HAHA, tp tahap kenyang mmg tahap moksya lorh mkn ayam ngan koktel panggang. blurpppppp. HEHEHE.. walopon mcm cacamarba td sikit, tp lastlast semua org puas ati gak dan enjoyy gilo-lah ! arghh, pedih asap tu dok rasa lagi nih. tak sempat nk snap pic td. sebok wat bara arang pastu daa sibuk siap nak berbuka. walaupun ramai td tp semua budak3 kecik lg sepupu3 lain. mmg kepoh kecoh kalot lorhhh depa ni. AHAHHAHAA !
ni bawu dua org, blum lg lain yg perasan cantik dok pose dlm umah tu. ampeh. AHAHHA! kawasan kampong aku mmg terbaik giloo ah. daa la tepi sungai pastu xda la byk sgt rumah kat kawasan tu. pastu lg ada plak tanah lapang nak lepak3 tenang otak. HAHA, mmg tiap kali raya pertama akan balik Tg Bungah dulu pastu baru ke Permatang Damar Laut, Bayan Lepas. beraya di Penang sajokkk. mmg bess ah weyhh! pulau pinang masih ada kampong melayu lg yek. TANAH SENDIRI lagi kedua-dua umah tok, baik kat Tg Bungah dan Matang Laut.
Selamat Hari Rayaaaa !

salam aidilfitri

gahh. td drama Syurgamu Ramadan abes daa. bessbessbess! nasib bek tgk kt tv td. kalau tgk pakai catchuptv3 mmg daa teriak laa jawabnya. iskkkk.. okehh, esok akan merupakan hari bergotong-royong wajib bagi family Pacik Anuar yek. semua 5 krew bertugas angkatlah senjata masing-masing, jgn malas dan biadab okeh esok pagi. jgn jugak ada bebelan yg melampau kerana yun akan memainkan pelbagai rentak muzik era sekarang sebagai latar muzik. AHAHHAHAAA ! ronggeng ayam lapeh kang!
yihakkkk ! td penyimpan mohor besar raja-raja melayu daa umum esok rayooo. HOHO, rayaa! rayaa! rayaa! saya dengan ini mengucapkan;
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN
kepada semua. semua famili turun Tanjung Bungah nampaknya kali ni. MERIAH YG MELAMPAU-LAMPAU-lah nanti. duit rayaa xbyk kot dpt kali ni.
jgn dtg beraya umah aku yek.
=.=
hp daa elok weyhhh !

September 08, 2010

Illuminati dan Freemason

salam 1 pembohong.
ini bukan bohong. berita ni daa lama dgr. tp Eman cuma baru terjumpa balik isu ni di bincang di blog wawa ni. jd macam rasa nak kongsi plak isu ni. siapa laa kan tak kenal Lady GaGa atau nama sebenar Stefani Joanne Angelina Germanotta. pelik giloo dan panjang pulokk nama macik ni kan. dari mana origin nama Lady GaGa pun tak tawu laa. tp LG ni mmg talented gilo kan sebab dia sendiri yg composed lagu; mari tabik springggle! lagu Just Dance yang jd 1st single dia dulu sgt KEDABOMMBASTIK ! aku ingat lagi aku wat show menari kat dinner first sem faculty aku dulu dengan lagu Just Dance ni lah. HAHAHAA! glamer mak u ollz. Album THE FAME mmg class abes ah. byk gilo single yg meletup dari album THE FAME tu. fenomena la macik LG ni sampai ada junior aku yg gila hard-die-fans si LG ni. ni la GAGATICISM. duhh. dalam banyak3 lagu LG aku paling minat sekali lagu Bad Romance dgn Speechless. HOHO, balik kpd isu macik ni yg seorang ILLUMINATI dan FREEMASON. google untuk lg details. bnd alah ni adalah satu pertubuhan yg menjadi masterplanner utk bebrapa perkara termasuk industri FILEM dan MUZIK. logo pertubuhan ni merata, one eye symbol. secara terangan ia di komersilkan, sama ada kita sedar atau tidak jek. pergi google lg tgk logo pertubuhan ni.
ILLUMINATI dan FREEMASON ini adalah satu "pertubuhan rahsia" yg bukan rahsia lagi. mereka menyamakan semua agama adalah sama. dua agama terbesar dunia iaitu Islam dan Kristian menentang keras kewujudan pertubuhan ni. korang boleh google sendiri lg for details ea. even kat 1USD note pun ada okeh. nilai lah sendiri. klik sini utk lebih lanjut. ini sekadar berkongsi pendapat. bukan semata nak menjatuhkan cik GaGa ni. in fact, aku sgt3 suka lagu Speechless okeh.
Wallahu'alam

September 07, 2010

happening-lah tahun ni

salam 1 pembohong.
berbuka di Tanjung Bungah umah maktok. HOHO, dgr3 td nnt mlm raya khamis ni nak ANYAM KETUPAT. weee~ sukasukasukasuka ! pak uda dengan pak su paling otai akan lead the project. dan malam tu jugak semua kaum kerabat Che Bunga akan berkumpul dan ada BBQ lol. WOWWW! anyam ketupat, rebus ketupat, BBQ, main bunga api, gossip3, snap3 pic. HAHA, kecoh gilooo weyh. super duper exciting nnt ni !
persiapan mental dah. fizikal pun mcm ala kadar jek. HAHA, x beriya pun shopping tahun ni. lebih kpd nk jumpa family dan kawan3. balik Penang mmg akan bz jek. HAHA, lagilagi kalau semua kawan daa balik Penang gak. adoii, mmg seronok sakan x hingat ah bila semua daa kumpul3 dan melilau liar. AHAHHAA! tekan like cpt! oke, tak ada link like tu. kalau pasang lagu 'Eenie Meenie by Sean Kingston & Justin Bieber' time BBQ nnt menarik gak kan. tahun ni mcm xbess lak lagu3 baru rayaaa.
HP SE W980 ROSAK LAGI
xleh aku nk snap poseposepose ngn baju melayu ijau aku. copek hp adik aku sat lorhh. esok repair. KENAA !

September 06, 2010

kuceng ?

kuceng ! bulu ko daa panjang ah. esok gunting en. mintak Fithrie ngan Betty teman. panggil Syafiq skali weyhh. AHAHA, kuceng kucenggg..
GCB sedayppp ! xjemu mkn.
=))
nak jd org terapung boleh x? saya nak cuba pegang bintang-lah.

September 04, 2010

tiada Almond London kali ni

uiyhh-uiyhh ! ramadan nak abeh daa. HOHO, nak rayaaaaaaaaaaa ! mak call tadi. padahal aku yg misscall mak dulu. hampeh. AHAHAHAA! mak ckp TAK BUAT SATU PUN BISKUT RAYA! what? why? how come? mn Almond London yun ! uwargggh, daa berbelas-belas kali daa dok raya MESTI akan ada Almond London tu. tiap kali wat mesti mak akan wat satu stok yg xda badam kat tengah KHAS UTK AKU SAHAJA. xsuka mkn kekacang, nnt jerawat. gahh. esok balik Penang lps abes test LAW. nak balik mmg gila sakan weyhh. sumpah xtipu! aku gilagila ni excited nak balik jumpa family semua. BFFANE semua pun pakat dah balik Penang. warghh, plan nk bukak posa skali nih. BESSSS ! tapitapitapitapi bila pikir balik kena cuci umah, bukak/pasang langsir, bukak/pasang cadar, lap tingkap, lap kipas, lap lap lap lap lap lap lap. TAK MAU BALIK-lah.
haihhh, baju melayu xdak lagi. mak ckp dah beli sepasang kalew ijau. mak pakai beli jek kalaukalau aku atau adik mn yg bkenan amik jek. saiz bdn sama jek kami adik-beradik. lg sepasang kena cari lol. HOHO, tema ijau kan kali ni. mcm bess jek. HOHO, umur daa 20 ni. dari aku tadika lg dok pasang niat nak belajar anyam ketupat. sampai ke laa xdpt lg skill tu. maktok/mama tolong la wat kelas anyam ketupat sebelum raya ni. plisssssssssss....
semua daa sibuk wat kad raya yek. tunggu ea kad dari Eman. nak kena dress up baju melayu ijau dulu. pastu boleh la join kontess baju rayaa anjuran Itik Kejam tu weyhh. nak adiah raya jugekk. muehehehheee!

September 03, 2010

sembuh cepat Zwan !

pergi melawat Hazwan Sabri td kat spital Abd Halim, SP. sampai3 pukul 1600 daa bukan waktu melawat plak. tp kencing3 pak guard tu dpt lepas gak masuk melawat. alasannya, aku ni sepupu si wan. weee~ cantik kot hospital tu, baru lg kot kan.
jd aku sorg jek la yg g melawat hazwan tu. Enal ngan Dudu yg sama dtg nk ziarah xlepas sbb aku jek yg jd sepupu anganan si wan. AHAHAAA! nasib bek time aku melawat wan tu lengang jek wad tu. sempat la borak3 ngn wan relate ngan keadaan dia tu.
Alhamdullilah, kaki dia jek yg terpatah tulang tu. pastu ada la luka3 ringan kat tangan sikit. tp ckp dia, bdn dia pun cam rasa sakit. mungkin sakit masa tercampak kot tulang rangka bdn dia TERHEMPAP KUAT! xnk x-ray lak lg badan tu. pas simen kan kaki kot x-ray badan tu. kaki dia bengkak lg jd x boleh nk di simen. mungkin Ahad ni kot di simen dan dpt balik daa rehat di rumah. balik Penang trus yek wan. raya nnt aku mai Penanti beraya noh. HEHEE.
ramai gak yg daa dtg melawat dia. lecturer3 fakulti pun dah ramai dtg. YDP MPP UiTM Kedah pun dtg gak melawat. katanya dorang nak usahakan supaya depan UiTM tu di tempatkan lampu isyarat. ntah la relevan ke x. tp klau kes kemalangan pelajar UiTM Merbok asek meningkat jek, mmg PERLU-lah lampu isyarat tu. sbb sblum si wan tu masuk wad, sorang lg pelajar UiTM baru keluar dr wad. pelajar DBS xsilap.
kepada pakcik yg langgar wan tu, len kali slow kan la hadlaju dpn UiTM tu. UiTM tu pun institusi belajar gak sama mcm sekolah-sekolah biasa kerajaan yang lain. aku rasa nak kena pacak satu papan tanda "Pelajar Melintas" yg kalew kuning tu kat jln ke UiTM tu la. haihhh..
pasal kes gaduh ngn pak guard yg xbukak pintu kuar UiTM satu lg tu. pandai3 la pikir. kalau kerja nak senang jg satu pintu jek, mmg sesak dan sibuk la jalan nk masuk ke UiTM tu.
Wallahu'alam.
sian wan raya nnt baring jek. sakit katanya kalau duduk dan berjalan. sabar.

September 01, 2010

durian ohh durian !

S : Bz?
A : Npe?
S : Wtpe?
A : Wt nota. npenye?
S : Xd pape. Free txt k. Tc.
A : Okay..
MENUGGU DURIAN JATUH
A : Npe td eman?
S : Awk life cmne skrg? (keling skit ayat)
A : Cmni la. trumbang ambing. haha. byk gle keje, hidup xpna sunyi dgn lab report.
S : Ketepikan hal studi jap. Yg lain cmne?
A : Jap2. nk kemas tmpt sy jp.
S : Ok.
MENUGGU DURIAN JATUH
A : Eman, settle da.
S : Oww, balik pd td. Mcm mn life?
A : Cm bese..menunggu masa je..
S : Oww, ok la tu. Sy ade blog. (tebal diri jd poyo)
A : Bkn awk mmg ad ke?
S : Yg dlu daa padam. Ni yg baru.
A : Ohh, yeke. nt owg cri eh.
S : Sy wat blog yg bru tu sbb awk.
A : Npe pulak?
S : Sy benci awk. Sy tulis situ. Mintk maaf.
A : Ohh. ok. xpe. mmg awk patot bnci sy pun.
S : Skrg benci pun daa xde.
A : Npe pulak? urm. xpela sy nk tdo da. esok ad lab test. gudnyte.
S : Oww, oke. Guwdnyte.
DURIAN TAK JATUH. garu3 kepala aku.
A : Nk tny sumting bole?
S : Boleh.
A : Time awk bnci sy 2 awk halalkn sume ape yg awk pna bg n blnje sy x?
S : Xd kaitan lgsung halal haram time sy benci awk tu.
A : Ok..bagus la cmtu, n npe skng da xbnci? sy jht kt awk.
S : Ntah. benci daa ilang. Sy bkn pembenci kan.
A : Urm. ok. thnx.
S : Tu jek nk bg tw. Sy t'buat blog sbb benci awk DULU. Sori.
A : Ok. xpe. mmg patot pun awk bnci. npe xwt kt blog lame je?
S : Takot awk bace.
A : Patu np skng gtau sy psl blog bru?
S : Nk mintak maaf. Kan raya nk dkt.
A : Cmtu pulak ye. okay.
S : Oke. Pi ah tdo. Slip tite. Tc.
DURIAN TAK JUGAK JATUH. iskk..
A : Nk confess sumting tp xpela. lain kali je. gudnyte.
S : Confess jek skrg.
A : Xpela. letih dh.
S : Ok. Pegi ah tdo macik. (kali ke-3 daa ni)
BALIK-lah. puasa kot pokok ni, PERENGGG !
A : Smlm dmam. rni sakit perut lak. :(
S : Awk nk bg tw sesuatu ni. Ckp la.
A : Xd. btol la msg td 2. mremang bulu roma thn sakit ni.
S : Lol, awk bkn kate period ujung bln ni ke? (ehh, daa 1 sept ah!)
A : Xdtg lg la..
S : Daa tu ble?
A : Mane nk tau die xmo kua lg.
S : Ahahahaa! Sakit perut gak ah. Ahahahahaaa!
Ehh, JUMPA RAMBUTAN PULAK. nyummm3.