Pages

September 24, 2010

tak nak kerja Nandos

lagi sebulan nk final exam. daa macam-macam plan daa dlm hotak pikir nak buat apo cuti nnt. cuti sem mmg la bess sbb semua kwn yang seangkatan batallion pong cuti gak. mmg superbduperb bess woo! tp bila berduit jek laa. kalau daa kosong poket wallet mmg hampagas! tiap kali cuti sem sesi hujung tahun mmg aku tk kan buat part time. aku akan dok umah jek kacau adik pompuan aku sampai dia benci aku. AHAHAHAA! kalau berduit sikit pegi la melilau umah maktok, umah pak uda kat Bangi, umah pak cik kat Shah Alam lah. tengok rajin tk anak sedara ini menziarahi bapak sedara dia?  HOHO, pakteh daa pindah dok Putrajaya, leh laa aku pi merempat nyibuk sana. ekeekekekee!

erkkk, aku selalu part time kat Nandos jek. tu pun bila cuti sem pertengahan tahun laa. bilaa cuti hujung tahun mmg TAK-lah kan aku daa ckp. bila hujung tahun kan cuti sekolah. mahu tak harihari kedai tu PENOHHHH! penat yang amat weyhhh, even aku jd service crew sajokkk. penat btol occay! SUMPAH! gahh. gila ka apa umat manusia ni bila cuti sekolah tk mau masak. masak laa utk anakanak. anakanak hangpa tu bkn dpt sgt nk rasa masakan dari rumah, ni daa kesempatan cuti ni bkn nk amik peluang. haiyakkkk.

okehhh3, di sebabkan hujung tahun ni my boyss daa plan nak wat trip ke Langkawi iteww, jd aku terpaksa cari duit lebih lorh. haihh, verangan laa nak dapat duit poket dari parents semata nak pegi vacation tu. nak kena laa potpetpotpet aku ni nak berseronok jek. tp mmg pun kan. HAHA, tp kali ni aku nk cari duit sendiri laa. daa pasang daa niat nak keja part time jugekk nnt cuti sem kali ni. haihh, TERPAKSA ! okeee, dgr sini org kampong tok sutun; SAYA TAK NAK KERJA NANDOS CUTI KALI NI! nak wat ulang suara tk? tk payah la kott, baca balik jek dgn bijik mata iteww.


ni plan nye utk cuti sem mendatang ;

1. Jd promoter kot kat Parkson.
HAHAHHAHAHAHAAA! mati aku. tgk la mcm mn nnt aku survey part time job.

2. Vacation ke Langkawi.


3. Beli pet; Sugar Glider.
this is an interesting part! SERIOUSS! nnt aku sembang deraihhh deras lagi next3 entry.

4. Makeover bilik tidur aku.

5. berhibur, berlibur, terhibur, menghibur, menghembur, blablablablaaa.
mesti mak aku syahdu kalau tawu. iskkk..

6. BLOGGGING !
semestinyaa aku tk akan sesekali tinggal.


ini sekadar planning di masa hadapan, bukan syok sendiri maw pecah panggung cerita. pegi semayang jumaat weyh semua yg berjantina lelaki. maknyah pon pegi gak okeh. sekian.




*nak tgk Magika & Legend of the Guardians.


9 comments:

FaizalSulaiman said...

sebang deraihhhhh

lama tak dengaq pkataan tu, Man.hehehe

Eman said...

FS
lama tk jejak penang kot ni?
mai la pesta hujung tahun ni.
;DD

SuhaZainul said...

keje..keje..keje..
nk ikut g langkawi ^_^V..

Bazilah Hashim said...

biasela tu remaje zaman sekarang ;D

Eman said...

Suha;
mn leh ikot. kan baru pegi jek hari tu.

Bazilah Hashim;
HAHA, ape yg tk luar biase ea remaja zaman skrg?

diana said...

amboi..
nak berhibur ja ya.
sakan!!

echah mashuri said...

perghhhhhhh....xsbr nk cuti!

Cik Ceri said...

sugar glider sgt mahal okayy.. but sangat2 comel!!

Eman said...

diana ;
mn ada nak berhibur jek. kan ada tu menghembur.

echah mashuri ;
sabar sabar sabar. kumbang bukan sekor.

Cik Ceri ;
sbb mahal laa kena beli ceri.
=)