Pages

October 18, 2010

poster filem OMBAK RINDU

Amaran. 
kalau anda bukan peminat novel melayu jgn teruskan pembacaan ni. agak mual bg yg tk biasa. hehhh.

hiksss. lama daa aku tinggal hobi membaca novel. jgn nak mencarut aku okehh. bukan salah pun kalau budak laki nak baca novel picisan cinta melankolot okehh. hehhhh. in fact time aku bawak novel Ombak Rindu ni kat asrama dulu bersusun susun jek orang nak pinjam baca. last last novel tu ntah hilang kemana tk dpt dikesan langsung! kepada yg tk penah dengar novel Ombak Rindu ni, kalau nak tawu novel ni lagi popular dari Lagenda Budak Setan tu owww. aku tk taw laa daa berapa kali ulang cetak novel OR ni. tp kalau sekali baca mmg syahdu jek kan. hehhh. daa berapa belas kali jek aku ulang baca novel ni. aku beli dua kali okehh novel ni tp masih hilang jugak tk dapat dikesan langsung! pastu hari sebelum puasa sempat aku copek pinjam novel ni kat Azirah, bekas classmate aku sekolah rendah dulu. hehhh, sampai sekarang tk bg balik lg. nnt laa nohh.

sekarang semua peminat atau yg pena baca ovel OR ni tawu jek kan filem dah difelemkan. dan tengah disunting dan akan ditayangkan tahun depan, 2011. barisan pelakon pun ramai daa tawu. walaupun aku masih keciwa sbb watak Izzah tk dipegang oleh Tiz Zaqyah. tp tk pe laa aku relakan jek Maya Karin. kita tengok laa mcm mn kat layar nnt. jgn harapkan 100% cerita kat panggung tu akan sebijik mcm dlm novel. TIDAK SAMA SEKALI. mesti akan ada byk tacap tacap. mesti. mcm LBS laa. aku tk penah baca novel tu pun tp based dr org org yg penah baca, ramai yg marah sbb byk yg pontong. hehhh. filem tu durasi hampir dua jam jek kalau nk banding novel tebal 500 ms tu korang mengaji mawu dekat 24 jam baru abes. tu belum lg tambah tolak masa nk pi kencing, makan, tido semua lagi. haihhh.

daa janji daa dengan cik cinta aku nak tgk OR ni sesame nnt kat KL. pacik kena turun kesana la jwbnyee. tk apoo daa janji kan. macik pun bukan men nk feeling jek tgk OR. heehh. aku pon mmg feeling abes nk tgk Izzah aku weyhhh! arghhhh.

nah poster filem OMBAK RINDU.



pee/ass : akan ada sekual gak keh filem ni? ada lg dua novel sambungan. Suri !!

13 comments:

wannurfazrini said...

wahh dah kuar poster ? ehh tak salah lelaki baca novel tp tolong lah jgn depan publik. dlm bilik senyap sudah :p btw ombak rindu mmg bestttt . ohh hariz :D

Eman said...

yeappp.
baca sesenyap jek dlm bilik hostel.
;DD

+princess+ said...

ombak rindu... :)

~syaZuKi~ said...

huhu aku suke sgttt kalu kuar....
aku nak jadi org yang first g tgk :P

Cik Liyana said...

hehe..tapi mcm xsesuai jek maya karin jd watak izzah sb muka dia xkmpung sangat,,,eh xmelayu sgt. tp harap-harap best la citer nih

~deashuQin~ said...

xsabo nk tguuu!!!

NickyNieya said...

da kua poster??
nickynieya tataw pon..
suweetnye kan.
xsaba tggu kua cpt2 kayh

Anonymous said...

salam...smua..mtak2 lar ombak rndu sme jln cherita dlm nvel nie yea... i hope the best k...

NURUL NAZIRA said...

harus la minat kan..

jangan jadi cam LBS sudeyh
haha

eqa said...

wow!kne g tgk ni..
sb da bce novel dye berkali2.haha
poyo je ase..zaman budak2 la kte kn..

anis.farhana said...

novel ni mmg terbaik pon!

Fyruz said...

"cinta tiada akhirnya" & "rindu cintaku"...
tp ombak rindu lagi best rasanya....
:P

Anonymous said...

kesilapan besar memelilih pelakon yg tak sesuai camni..semua org hafal karekter izzah dan hariz...fizikalnya tapi diadaptasikan kefilem jadi hampeh..maya karin ngan aaron tak sesuai..just with goodluck la for film ni kalu tak hancur jer....pembikin filem atau drama malaysia selalu menghancurkan novel yg baik..