Pages

November 24, 2010

30 Days Blogging Challenge

haaaa. khas buat semua para para mahsiswa yang tgh cuti semester tu dan asek onlineeeee onlineeee onlineee jekkk! macam aku ni memang daa sah sah tiap ari akan online jek tambah kat Penang ni laju jek line 3G. tk macam dekat Merbok, siksaa menonggeng nk dapat line. hehhhh. frustt! frustt ni wehhh. dapat bayangkan tk? hehhhhh. tensi aku memikir. =.="

nasib baek aku tk keja cuti sem ni jadi memang daa jadi kerjaya laa blogging ni. mampu? HAHA, bukan tk nak kerja tapi disebabkan budak budak sekolah pun nak gak cuti, terus aku kensel KENSELL nak kejaa. malaihhh aku. nnt mesti busy memanjang kena OT time keja even weekdays pun. gahhhh. so baek blogging sambil mkn kek moist aku. weeeee~!

semalam ter walking ke blog seniors Merbok aku tetiba terjumpa benda yang cam bess. heeee. dalam dok blogging ni mesti kadang kadang ampa kering idea kan. atau istilah akademiknye writer's block. woahhhh! jom laa kepada sesapa yang macam tk ada idea nk blogging tu kita sahut cabaran ni.


30 DAYS BLOGGING CHALLENGE!



bukan kontess jauh sekali giveaway dari aku okehh. challenge ini untuk mereka mereka yang macam tk ada bahan nk blogging tu boleh laa join challenge ni. terutama mereka mereka yang tengah SEMESTER BREAK tuu!! HAHHA, maknanyaa kena blogging tiap hari okehh 30 hari ni. non-stop updating. no skipping skipping day. hehhhh. kalau tk sempat pun auto publish kan adoooo. ni hah challenge nyee weyhhhh!

Day 01 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02 - The meaning behind your blog name
Day 03 - A picture of you and your friends
Day 04 - A habit that you wish you didn’t have
Day 05 - A picture of somewhere you’ve been to
Day 06 - Favorite superhero and why
Day 07 - A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08 - Short term goals for this month and why
Day 09 - Something you’re proud of in the past few days
Day 10 - Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11 - Another picture of you and your friends
Day 12 - How you found out about blog and why you made one
Day 13 - A letter to someone who has hurt you recently
Day 14 - A picture of you and your family
Day 15 - Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16 - Another picture of yourself
Day 17 - Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18 - Plans/dreams/goals you have
Day 19 - Nicknames you have; why do you have them
Day 20 - Someone you see yourself marrying/being with in the future
Day 21 - A picture of something that makes you happy
Day 22 - What makes you different from everyone else
Day 23 - Something you crave for a lot
Day 24 - A letter to your parents
Day 25 - What I would find in your bag
Day 26 - What you think about your friends
Day 27 - Why you are doing this 30 day challenge
Day 28 - A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29 - In this past month, what have you learned?
Day 30 - Who are you?

30 woiyhhhh! banyak bahan korang nk blogging! sempoi cukoppp! AHAHHAHAA! okee, aku start esok laa en. ESOKK! makkkkkkk...cheq nevesss laaa. AHAHAHAA!

ada berani? tk berani tengok jek dari jauh aku blogging. wahahaa! benda suka suki jek bak kata senior aku tu. buat hepi jari tangan korang nk taip lelaju jek kannn. heeeeee. jom blogging!


18 comments:

mRa amira said...

beshnye korang da cuti.. huhuk..
esok mra baru start final!! huwaaa!!
3minggu pulak tuhh. isk3..(paper 4 je..hehe)

challenge ni da buat! hehe. ^^ have fun doing it!

eeqa~ said...

Nak join! start bebile puwn boleh eyh? hehehehe... cambest jerr.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh jgn lupa singgah jenguk akak ye eman?

aibaks said...

wei.. klu menang dapat pe bro?

Eman said...

mRa amira ;
daa bace sikit mra pny challenge tu. AHAHAA, hebat gle ah en abes gak 30 hari.

Eman said...

eeqa~ ;
bebile jek rase waktu sanggang tu wat jek laa. eman tgh cuti sem ni. jadi byk jek masa lapang nk bloggig.
=))

Eman said...

LM ;
blog akak sy tk pena miss jek pun tiap kali online. BLOG WAJIB daa tu.

The Sharkox said...

Yo bro...gua takde cuti semester..so gua ingat nak ambik challenge ni sebagai smpanan di kala tiada idea, oke..hehehe

bro, cuba ko emel gua pasal header tu.. leh try..

anis.farhana said...

menarik..sambil2 dok umah ni.haha

haffizmohdnoor said...

Aktiviti yang baik tuk sem break nih naik join lah ,,wee~

Puteri Iqa Izyan said...

wah.best la...
cukup untuk sebulan..

buat auto post.pastu kumpul komen. haha.. :P

Puteri Iqa Izyan said...

nak jugak boleh kan?kan?kan?
hik3.
thank you :P

Eman said...

The Sharlox ;
okeh okehh amik laa wat bekap oke. ahahha. bekap plan.

Eman said...

anis.farhana ;
tertarik ye? baguss, jom blogging sampai lebammm!

Eman said...

Puteri Iqa Izyan ;
jom jom jomm! kita wat ramai ramai. tgk sape yg boleh survive. WAHAAHHAA!

selipar biru said...

wah!!!
boleh ka ni?? (was2 dgn kebolehan dr sndr)

100penulis said...

menarik n kreatif!

nak buat jugak tp mslhnya blog dishare dgn bloggers2 lain so xdpt la try challenge ni

-nadia- said...

hahahha..
cam best je..
nk joinn..
tp cam dh lambt je...
:))
hee..~
lau nk updte bnda2 tu semua xikut turn ari boleey ke?haha.
cth...wat terus 5 atau empt entry lam satu hari.hee...