Pages

November 29, 2010

Cikgu Shida Dari Parit

tetiba jek malam ni aku kena sampok apo tk tawu laa sampai gigih nonton banyak video dek Cikgu Shida ni. ramai blog sekarang hangatt tengah cakap cakap pasal Cikgu Shida Dari Bota ni. sebenarnyaa Cikgu Shida ni daa lama feymes dalam Facebook dan Youtube dan memiliki fans ribu raban dalam Facebook dan ribu raban gak viewer kat Youtube weyhh. yeaa, aku baru tawu berita Cikgu Shida ni dari blog LM dan sis DJ jek. pastu daa macam meroyan kejap kenapa masing masing tengah kecoh pasal Cikgu Shida Dari Bota ni??

adrenalin aku laju jek nak tawu pasal Cikg Shida ni. jadikk nak dipendekkan cerita aku pon google, youtube dan facebook abes sesemua cte pasal Cikgu Shida ni. haihhh. aku tk taw laa aku ni jahat ke tidak ataupun berhati perut ke tidak. tapi kalau orang yang tak tahu apa apa pasal Cikgu Shida ni dan menonton video miming lagu dia memang kompem kompem tergelak terburai anak tekak wehhh. aku pun jenuh dok geli kuman jiwa raga dok gelak sebab lawokkk! tk percaya meh test satu vid ni.

vid Cikgu Shidaa daa kena tarik balik dalam Youtube. hehhhh.

tadi sempat aku godek tiga vid jek pun.
Kalau Berpacaran (Sohaimi Mior Hasan & Ana Raffali)
Yank (Wali Band)
Waka-Waka (Shakira)

macam aku cakap tadi kalau orang biasa yang tak tahu apa apa mesti gelak separuh hati mengekek ngekek tengok vid miming Cikgu Shida ni kan. mungkin mereka yang tengok vid vid Cikgu Shida beranggapan apa yang ditonolkan Cikgu Shida ni satu bentuk hiburan baru. yeaa, bentuk hiburan baru okee di Malaysia ni. tengoklah dengan hanya buat vid amatur dan miming secara kreatif sendiri boleh jadi feymess. perghhhhh. memang sempoi tahap cipanzi ah Cikgu Shida ni.

TAPI!
KENAPA CIKGU SHIDA JADI MACAM NI?!

melalui sumber dari seorang blogger Megat Azfar (pehh, feymess ko wehh) ;

"Persoalan sekarang, kenapa dia boleh jadi macam tu? Ya, nampak macam gila+mental+gila talak? Eh? haha. Sebenarnya dulu dia tak macam ni. As well as my mum said, she teach very well in English subject. Tetapi segalanya berubah bila dia putus tunang kalau tak silap aku. Yea, she is very butthurt tentang ini dan telah mencacatkan sikit mentalnya. Sebab itu kalau korang perasan, video awal-awal dia semuanya lagu frustrated."

jadi jangan laa kepada yang kutuk mau tak mau tu terus terusan mengutuk Cikgu Shida ni. mungkin bebanan kerja dan ketidak kawalan emosi dek kerana putus tunang yang menyebabkan perkara seumpama macam ni terjadi. dimana dia mencari perhatian yang diluar norma batasan seorang yang bergelar pendidik. kita doakan dia sedar dan terus menyumbangkan lagu ilmu bakti dia dalam pengajaran Inggeris di sekolah.

CIKGU SHIDA KEEP IT UP YOUR GOOD WORK! I KNOW YOU CAN ACHIVE MORE THAN THIS! GO! GO! GO!

pee/ass : okee, aku nak cari tuisyen English. "=.=

28 comments:

shatooman said...

kesian jugak cikgu shida ni... walaupon dh lama tengok video2 dia dulu, tp ingatkan dia cuma nk menghiburkan orang je.. hurm~ harap2 cikgu shida akan pulih dan dapat teruskan tugasnya mendidik anak bangsa dgn jaya~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah baru saya tahu sekarang.. pernah baca statement dia dulu pasal putus tunang.. ada dia buat statement taknak kawen sebab tak suka buat keja umah & memasak.. dia nak tggl dgn mak.. semua tu mak dia buat. Patut la statement2 dia sebelum ni mcm org tak sekolah jer.. bleh rujuk di blog saya di entry CikgiShida Oh teacher shida

-nadia- said...

tu la kan...
cyap de fan lagi teacher shida ni...
1st tgk video dia ok lagi..
tp bile dh byk2 kali tgk...cam de smthng je dia ni..aihh..
harap dia cepat pulih..
xyah la dh wat video tu.....
jatuhkan maruah dia..seorang perempuan...dan juga seorang pendidiik...
lecturer kat ipg nadia.. amat bengang dengan benda ni tau..

Pensel Kontot said...

la sian nyew...
igt dia saje2 buat

+d.O.Y.A.h+ said...

chayok22 :P

eh,nak jugak tusen inggeris :P

Puteri Iqa Izyan said...

oh.sebab tuh ke die jd mcm nih? kesian jugak.
tp entah lah.tak minat la perangai die mcm tuh...

twinkle twinkle said...

pmpuan ke?muke mcm laki da

Eman said...

shatooman ;
kesian kann. mingkin pasni kalau tgk vid dia pasni anggap sebagai hiburan daa laa. tk nak daa gunakkan cikgu ni jd bahan para pengguna internet. makin diberi perhatian takot nnt makin menjadi jadi.

Eman said...

THE LEKAT LEKIT STORY ;
oww, eman tk pena dgr or tgk pun statement statement dia. haihhh, susah kan tgk org yg xkuat mcm cikgu tu pas putus tunang. yg putus cinta pun daa macam macam. ini kan putus tunang.

Eman said...

-nadia- ;
nadia pun pendidik gak en? hmmm, mmg mcm menjatuhkan maruah pendidik gak eman perasan benda tu. tp nak buat mcm mn dia tk boleh kawal diri. dgr kata PPD pun daa turun padang keunseling dia. ntah laa..

Eman said...

Pensel Kontot ;
jgn kutok kutok dy pasni k. gelak xpe la tgk video dy tu. weee~!

Eman said...

doyah ;
duduk tk duduk nk tuisyen inggeris npe lak? HAHA, tuisyen ngn cikgu shida ni msti bess kan.
;DD

Eman said...

Puteri Iqa Izyan ;
org perempuan ramai yg minat kelakuan cikgu shda ni. paham laa kan sesdama wanita.

Eman said...

twinkle twinkle ;
tu laa kan. kompius gak memulaa. cikgu ni muka jambu ah jadik laki. hehehee..

Adhwa said...

singgah tgok citer cikgu syida... da download semalam... wlaupun mcm tue, stay ad msj... ntah laa video lain... cume mmg laa... matlamat tidak menghalalkan cara. Ape pun, insyaAllah, kalo diperbaik... mungkin lebih baik lepas nie...

zetty napiah said...

haha :) nothing to say :D

AngahSayang2314 said...

susah nak komen banyak2

Qaseh dalia adelia said...

pandai dia buat video kan..xelok lah coz dia ni cikgu n gurl lak tuh huhu xmanis di pandang

Eman said...

Adhwa ;
waa, siap download en. hehehee...

Eman said...

Qaseh dalia adelia ;
umm, kalau g tgk video yg lain lg merapu meroyan tgk. ni pun ok lg vid Kalau Berpacaran ni.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..haha,eman pun minat cikgu shida?sis tak restu la..

Eman said...

LM ;
mn ade minat. cuma ketawa jek tgk gelagat dia. tp dia mmg cikgu English yang hebat dgr kate kan.

da[Y]un said...

ko tau eman, da berapa lama da aku dengar pasal cikgu shida ni, tapi tak pernah tergerak hati nak tengok video miming dia tu, tp akhirnya aku berjaya tengok jugak di blog ko ni.. huhu

honeyvsbee said...

alaa tak boleh tengok..memang tak pernah tengok video dia lg niii

Eman said...

honeyvsbee ;
alamak, vid lagi satu daa kena banned. nasib sempat tuka amik code vid lain. heeeeeeee.

Gayahspears said...

Eman! Gayah da tgk video ni.. harap cikgu Shida suda okay!

honeyvsbee said...

hakkk..kelakar n kreatif...anak tengok siap ckp ibu nak lagi...huhuhuhaaa

mijae said...

kawe syak dia perlu di hantar ke tampoi berkawan ngan keluang man





cikgu shida vs otai vblogger