Pages

November 23, 2010

kek moist menjadi woiyhh !

semalaman mmg daa berangan nak buat kek moist choc. berangan punya berangan akhirnyaa macam jadi satu motivasi lak bila ada bufday sorang blogger itteww. heeee. jadi tk semena mena adrenalin aku macam laju jek excited nak buat kek moist ni. ditambah lagi dengan bufday blogger baek itteww. heeee.


dugaan giloo nak buat kek moist super duper yummy aku ni. start buat tadi pukul dua lebih. dok tengah dok syok syok ketuk ketuk mesin segala bahan tepung, koko, milo, blablablablaaaa semua. lepas tu pegi laa siap siap bahan untuk moist choc tu lak. heeee. sibuk tengah buat double boiling untuk moist tu sambil tu aku pegi laa idupkan oven nak bakar nanti. tup tup tup! hahhahaa. sekali lagi enn TUP TUP TUP!











GAS HABIHH WEYHH!











melalak kejap aku dalam dapur tadik. hehhhh. daa garu kepala aku tgk jam daa pukul 3 lebih ni. adoii, nak tipon orang anta gas aku tk ada duit nak bayar. tunggu laaa sampai mak aku balik keja pukul 1830. sementara tunggu tu sempat lak aku review resepi kek moist aku tu. saje jek nak tengok semua betul tk. pastu baru aku terperasan satu bahan lupa nak letak. SUSU PEKAT! demmmmmmm! dohh kek daa dalam loyang tu. hmmmm, cedok 2 sudu besar susu pekat tarok dalam loyang dan mesinnnnnnn dalam loyang tu jugakk!! HAHHAA, express punyaa talak juai. heeeee. mak aku balik kejaa jek terus call orang mai anta tong gas baru. weeeee~!

masa untuk membakar!


TADAAAA~~


heeeeee. siap bakar. biar suhu bilik sikit pastu baru tuang moist. heeeeeeeee.

dan sepotong ini untuk blogger itteww.


SELAMAT HARI JADI AKAK LYDIA MIZA. SEMOGA PANJANG LAGI UMUR DAN DIBERKATI LAGI HIDUP PAS NGINJAK ANGKA 30 NI OKEHH. heeeeeeee. alang alang buat kek ni bolehh laa kongsi ngan akak yeee. selamat hari lahir sekali lagi.


pee/ass : thnx Falii pinjam kabel henpon sony nk transfer gambaq. sempat upah kek jek tadi. weeee~!


39 comments:

Bazilah said...

wiwit wiwit! bagi resepi sket. :D

Puteri Iqa Izyan said...

wahhhhhh..jeles seribu kali ganda..
selalu nak buat. tp tak jadi.agagaga :P

Bazilah said...

wiwit wiwit! bagi resepi sket. :D

gula-gula kapas said...

nak resepi bro ;)

Ain Zulaikha said...

aiyarrkkkk dah terliuq dah ni.. hohoho..

pandainya buat kek..

*azni* said...

Wahh,respek la pandai buat kek..hehe..

sailormoon jelyta said...

whoaa pandai nyer wat cake!
alamak bestnyaaaa!

Shazmiey Abdurahman said...

mintak ckit wehh..hehe..

tqah.y said...

waaa.sedapnya kek tu.share ah resipi sikit. :D

Eman said...

Bazilah ;
esokk laa bikin resepi kesini en. google pun byk daa.

Eman said...

Puteri Iqa Izyan ;
nak buat jek keh? buat laa betul betul pastu share sini en.
;D

Eman said...

gula-gula kapas ;
alamak. tunggu en resepi dlm segmen ketuk-ketuk oke.
AHAHAHHAA!

Eman said...

Ain Zulaikha ;
sapu sapu ayaq liuqq tu.
hikssssss.

Eman said...

*azni* ;
heeee, thnx en.

sailormoon jelyta ;
kaw pon mesti pandai. xkn pndai mkn jek kan.

Eman said...

sarepdol ;
amik laa ko kat blog aku ni kalau dapat.
miahahhahaa!

biskut said...

terer gak eman hasilkan kek ek...good boy.dah leh jadi laki orang dah nih.hehe

Eman said...

bisk ;
tgh lapang cuti sem ni laa nk wat bnd bnd mcm ni pun. heeee. seronok tgk org suka mkn kek kita sendiri buat.
=))

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Terima kasih sekali lagi eman..terharu sangat2..

anamizu said...

wahhh sedapnye mosit cake eman!!
nak resepi!!! ^^

Sophia Rani said...

macam best lah.. mana resepi??? hehe

Syat0za said...

pos2 la kat sini..haha :D

eh, yg header tu, maybe esok la ek..
insyaAllah..

Eman said...

Syat0za ;
alrite syaz. nnt ym en.
;D

Cik Gallus Gallus said...

tergoda nafsuku bile tgk coklat yang melimpah ruah..auwww

apezs shah said...

Thanks Eman even not for me.. Mcm sedap je.. skit yea..;)

NiaNurani said...

wah..pandainye tuan blog buat kek..jarang jupe laki yg pndai buat kek..baguslah en eman nie..=)

sui nawi said...

Oooo that's so cooool eman,
tapi sedap tak? :D
ok tau2 sedap.Lupa,i sekarang
buat header.So pergi lah check
it out ye

Encik MamaT said...

eman.. hang pos kat sini sikit... hehe

Aku Otomen said...

perghhh...sodapnyer. teringin nak wat gak la :)

Eman said...

apezs shah ;
alorhh, amik jek. kongsi kongsi en. sharing is always sexy.
HEPI BUFDAY bro.

Eman said...

LM ;
:)
semoga persahabatan berkekalan en akak.

Eman said...

NiaNurani ;
ramai laa lelaki pandai buat kek. kebanyakan dorang chef chef terkenal hotel or cruise. tu yg jarang nmpk. tp seriously chef lelaki lg ramai. sebab lelaki lg pandai mkn kotttt??
AHAHHAHAA!

akmafaizal said...

wahhh..sedap ke kek tu..pandai hang bikin.tak sangka sungguh.bak mai resepi, nk gak..jgn kedekut nooo.akeekeke :)

Eman said...

akmafaizal ;
alamakk, ramai yg mintak resepi ni. okeee3, coming soon!

Drunbella Khoo said...

wah gigih mesin dalam loyang.
hahahaha.
kongsi laa resepi beb.
nampak sedap tu.
:)

anis.farhana said...

cedapp nyer.meh kongsi resipi sket.hehe

mimi mn said...

oh esok my b'day bolehlah buatkan kek yang nampak sedap ni?

sarah honey said...

hebat sehhh!
sarah pun tak pernah try lagi nak buat ni! huhu

A.D.A.M. said...

kekkkkk. nak kek! nak kek!

Misz-sakura said...

sedapnya sedapnya sedapnya kek cOklatey!