Pages

November 15, 2010

Review : SKYLINE


first time nak buat film review. layak ke tak layak belakang kira. aku tk bayar duit tiket. errr, hehhhhh. semalam pi tgk film ni kat GSC Sunway Carnival, PENANG. memula nak tgk Megamind 3D, tp sebabkan aku ni pakai spec mcm mn nk tgk 3D kan. tak kan nk sarung pakai spek berlapis lapis lak dengan spek 3D tu, jadi pilih tengok Skyline. poster daa mcm bess. daa mcm Independent Day, 2012 etc etc. jadi memang dari segi poster film daa mmg berlaku marketing disitu sbb aku daa syok nak tengok.

beli tiket, merayau kejap, masuk panggung, amik seat, duduk tengokkkkkkkkkkkkkkkkk sampai abes.

film ni berlatar belakang kat LA nun. cerita lak latar masa dalam 3-4 hari kot tk silap. efek CGI visual mmg best gak laa. tk laa mcm film Snakes on A Plane tu atau Piranha. jadi efek CGI mmg berkesan. Plot story hampeh FAILED! simple sangat kotttt. ntah tergantung tak tau punca apa yang menyebabkan benda alah tu tetiba mai dari langit. film daa macam komplex daa tp storyline macam orang malas buat skrip. aku rasa film ni hanya nak employed bebudak film technician CGI yang menggangur tk ada job kot. jd dorang buat laa film ni tk nak sia-sia kan bakat dorang. hehhhhh.

pelakon film ni ada 6 orang jek Eric Balfour-Jarod, Scottie Thompson-Elaine, Brittany Daniel-Candice, Crystal Reed-Denise, David Zayas-Oliver (pakguard apartment kott), Donald Faison-Terry. film ni semua orang akan mati. HAHAHHAA! Jarod yang evolve jadi alien tetiba jadi baik. mungkin sbb dia terkena virus tu awal, jd virus tu daa mesra dengan otak Jarod.

film ni mengisahkan alien turun bumi pastu sedut semua manusia dengan menarik depa pakai gelombang biru. pastu daa sedut manusia, alien ni akan evolve manausia jadi alien jugak dengan amik otak manusia dan cantumkan dengan jasad alien yang dorang daa sedia buat. craps gila kan. hehhhh. pastu alien yang direkrut pakai otak manusia tu akan pergi berperang cari manusia lain untuk cari otak lagi nak rekrut lagi banyak alien. aku tak tau motif alien tu datang bumi. mungkin dorang daa abes populasi kat planet depa jadi mai bumi nak rekrut manusia jadi part of them. Insane! kalau yang minat CGI pi laa tengok. heeeee.

2.5/5 bintang jek.

10 comments:

mRa amira said...

so, kirenye tak best la ye?
baru nak pi tengokk.. hurm hurm

pikir lagi sekali..

tq for the review! XD

Eman said...

mRa amira ;
ehhh, xd laa tk best langsung. mungkin high expectation kot smlm. tp still worth it. oke jek, enjoy CGI film ni mmg BEST!

anis.farhana said...

memang tak best!
buat membazir duit jerr

| RoziAhmad | said...

yup!! citer mcm best.. tapi tak best..
ada part yg best.. tapi ada part yg tak best..
hahaha..

rasanya ada sambungan la citer ni. mcm gantung tak bertali jek.
ntah pape ntah.. huhuhu.
tetiba emo lak.

Eman said...

anis.farhana ;
haihhhh, marah nmpk. sabarrrr. jumaat ni pi tgk Harry Potter oke.
=))

Eman said...

| RoziAhmad | ;
waaa, cik rozi emo ni belanja tiket pakwe ke tgk cte ni? hehehe, tp mmg btol kan cte ni xd la best sgt sgt.

Anonymous said...

woah, bestnye!! nak tgkk jugak skyline nnti =P =P
owhh sunway carnival, ari tu aku daa pegi maen daytona, dpt number satu kot.
nice review btw,
susu

biskut said...

cuma dr segi pemilihan pelakon jer silap.patut letak sorang yg power sket.

Eman said...

Anon ;
men daytona dengan gilpren keh? padan laa dpt numb satu. hehhh.
;S

Eman said...

biskut ;
letak mila jovovich keh kann. =))