Pages

January 16, 2011

rama rama cari shisha


Ini adalah tiga monyet yang sangat pasif dan aktif. cemmana tu? haaaa, selak kamus DBP okee. monyet baju hitam atas bernama Khalis manakala yang berbaju kotak import dari Siam itu pulak Falii. mereka adalah calon SPM 2011. yang kat sebelah tu Inchik Eman. heeeeeee.

oke, abaikan benda kat atas, cerita bermula dengan kehadiran sekor rama rama yang berbisik lewat pagi tadi kat aku berbunyi ;

"Eman ohh Emannn. sayap rerama patah lol. tolong laaa, tolongg terbangkan rerama balik puhh-lisssssssss." 
*LOL*

SERIOUSLY! aku terkujat terus bangun dari tido! demmit. rupanya aku bermimpi di siang hari. mimpi rerama kalew hijau lampu trafik. muka rerama tu macam Maria Ozawa sikit aku perasan ah. kacuk jepun kot aku rasa. gasak laaa.

lepas bertafakur 102 saat, tiba tiba melahap lahap keinginan aku nk main layang layanggg! AHAHHAA! rupanya mimpi tu macam wahyu suruh aku pergi main layang layang ahh. siyokkkkk ah! heeeeeeeeeee. terus aku capai henpon pinjam aku sambil bersiul siulan kecil dalam hati.

 talipon berbunyi RING! RING! RING!
ku angkat, ku tanya siapa? 

ahhh, sudahhhhhh. alarm aku bunyik ah. bihsenggg cukoppppp! baru aku perasan snooze time dia tiap 10 minit. demmit. haihhhhhh. terus aku bangun siap mandi, semua dan tengok cerminn lamaaaa lamaaaaaaa.


okeee, aku bergaya pengkid. mesti ramai akan usha aku kann. hehhhh. yang Khalis mungkin tk puas hati pastu usha sipi pulekkkkkkk. nampak sangat muka hang okee! Falii seperti biasa lebih bermotivasi dengan dslr bau kedai dia tu. hehhhh. oke, jomm pi main layanggg layanggg! heeeeeeeeee.


♪ 
    Berarak mendung kelabu
    Mengekori langkahku
    Sepanjang kehidupan
    Penuh dugaan
    Namun aku tetap aku.

Kucuba dan terus mencuba
Mencapai suria
Walau membakar jiwa
Walau aku dihina
Namun aku tetap aku. 











bukan main tinggi lagi aku layangkan layang layang tu.
tengok-lahh mana ada layang layang orang lain nk ganggu gugat aku.
CHAMPION kott! hehhhh.



tu ah gaya tu, gaya Olimpik ah!
abes jek aku tibai lagu Alleycats seround, terus aku daa tk kontrol kontrol diri daa berlari kehulu kehilir nak naik tinggi tinggi layang layang RM4 aku tu.
heeeeeeeee. TAK PUAS!






okeee, layan gambar lak. aku daa ngntok tahap cipan telan racun tikus daaa. hehhhh.



penat sehari suntuk kat Queensbay terus merayap carik makan malam singgah Hammber Bay, shisha tak dak. belah pi lak atas sikit dari Hammer Bay tu apo nama tempat ntah. situ pun tk dak gak lagi shisha, pukul 9 katanya baru bukak. hehhhhh. last last pegi ah kat tokong ular kat Blue Bayou tu ada shisha. yeaaa, memang nak bershisha tujuan utamanya, bukan nak makan malam. hehhhh. sempat jugekkkk culik Ikhwan yang masih berkelana di Penang. tk sempat nk tanya kenapa kenapi kanopi kat dia. haihhhhh. Khalis & Falii belajar kuat kuat oke untuk SPM! heeeeeeee.


pee/ass : IMY.


20 comments:

nub said...

wow..tongtong sket..ahahaa

~naddy~ said...

klu p gurney kmarin , mesti jupa akak kat sana, hehe!

anamizu said...

besaunye paip tuh!! ngeee~~

recent post : |kaligrafi islam|

Anip said...

hehhe, aku dari dulu trnigin nk rasa shisha nie..huhu

BLOG GEMPAKZ SIOT

mizzapple said...

wow2! besaunya sisha.

meaw said...

oke...sumpah jeles gila tengok korang snap pic ! nyway,memang smart pic korang t'utama eman lagi smart ! i loikeeeee ur style :D

Halia Kentang @ Annpaan said...

gambo sgt smart la:)

Eman said...

Nub ;
AHHAHA, setong RM10 jek.

Eman said...

Naddy ;
ahad lepas pegi ah Gurneyy. heeee. dekat sgt sgt dgn rumah.
=p

Eman said...

Anamizu ;
HAHA, tp asek tukar tukar arang lebih dari lima kali tukar arang.
;D

Eman said...

Anip ;
jom, nnt aku bawak ko try. ehhhh.
=p

Eman said...

Mizzapple ;
besa gak ah kan. abes meja nmpk semak ngn pinggan kole lg tu. hehhh.

Eman said...

Meaw ;
AAHAHHAHA! cam mahal mmg ah cantik kan. HUHU, tk mampu lg nk beli dslr sejibik.
=(

Eman said...

Halia Kentang ;
heeeeee, thankssss. cantik kan.
=))

fariehan ibrahim said...

bes gler kot kuar lpak2 cmnie,
puas ati ka dpt shisha? haha! xD

fatinAfi said...

:)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

apa rasa shisa yerrrrr... macam best ajerrrr...... ade tak rasa soda ke coke kee

shida saje said...

singgah sini..huhu smix awk xkua..line teruk @_#

Puteri Iqa Izyan said...

wohooo..monyet2 hisap shisha. hebat. hahahahaha

akuadalahaku..!!! said...

nie masa bufday khalis ary tu ekk..??
kluar 3 org je ke..??