Pages

February 10, 2011

jangan berlagak bandar sangat

okee, ni contoh budak kampung tk shave misai. LOL
"kesian budak kampung baru nak up!"

penaa terkena statement macam ni tk? okee, aku penah. sbb aku ni kampung sgt. HOHO, salah keh jadi bdk kampung? hina keh jadi budak kampung? okee, aku nak gelak.


BHAHHAHHAHAHAHHAHHAHHAHHAAHAHAHAHAHAAA!

okee, kenapa org bajet bandar sakai tu cakap aku kampung? sebab aku studi hulu banat Merbok ni kah? sebab aku buat pinjaman PTPTN kah? sebab aku kulit hitam jeragat rambut kusut dawai kah? sebab aku cuci muka pakai sabun buku kah? sebab aku basuh kain pijak pijak kah? okeee, aku nak gelak lagik pliss.


BHAHHAHHAHAHAHHAHHAHHAHHAHAHAHHAHAHAAAA!

kalau statement macam kat atas tu selalu terpalit kat budak pompuan dari mulut budak pompuan sendiri kan. alaaa, biasa laa pompuan pompuan ni kalau tengok budak kampung lagi dapat perhatian dari depa yang bajet NEW YORK ni mesti berasap punggung tu kann. HAHHAHA, mcm drama drama byk kott pompuan pompuan mcm ni. contoh macam Raja Farah tu selalu jadi watak pompuan cemmni kann. perasan tk? ke aku jek yang kaki tgk drama melayu yang perasan. hehhhh. okeee, tu pun kampung keh? demmittt!

tk kisah laa kampung dok rumah atap remiaa keh bandar dok rumah pent-house keh kann, tk payah laa mulut macam cibetttt oke. hidup student ni fokus laa studi. jangan sibuk kelam kabut gelabah kantungg kacau orang ke dengki hasad tk sudah lagi oke. FOKUS STUDI jekk lagi penting. jangan sampai extend sem lol. diploma pun kottt. Alhamdullilah daa masuk semester ke-lima tkda lagi paper aku repeat. mintak dijauhkan lah gelaran sebagai REPEATERS tu. phewwwwwwwwwwww...

tp kalau bermasalah dengan studi tu, sekali repeat tu bangkit laa balik. kawan aku pena cakap, bila sekali dia repeat tu dia dapat satu pengajaran macam baru terhentak jatuh flat tingkat 19 nuhhhh! baru tersedar yang dia sebenarnya banyak main main. lepas dari tu baru dia serious dan studi tk main main tk pandang ringan bab bab studi ni. lagi pun baru diploma, ilmu diploma tu jangan laa megah dada sangat okee. selagi panjang umur, selagi tu laa belajar. haihhhhh...

pee/ass : kurang lagi 2 jam aku nak ke bandar Shah Alam.



20 comments:

Encik MamaT said...

terpulang kepada individu.. biasa la.. aku pun kadang tak paham.. padahal semua tu orang kg je... hahaha.. nak study ke nak melawa.. nek berfesyen bagai.. tolong la....

Eman said...

Encik Mamat ;
tu ahh kann. ingat studi kat LIM KOK WING kottt. cehhhh. ape malu sgt keh kalau org kampung punn. mmg tak paham golongan bajet moksya tingkat atas ni.
hehhhhhhh.

Aizat Jamal said...

Lumrah dunia. Diorang ingat diorang bandar sangat. Padahal diorang tak sedar yang diorang tu la orang kampung. Berak-kencing-makan kat kg.
Bandar lah sgt. kononnnya lah.

Eman said...

Aizat Jamal ;
AHAHAHHAHAA! betol setuju sokongg! semua orang asal dari kampung kann. kalau nak sgt tunjuk status bandar tu cop jek kat dahi "AKU BUDAK BANDAR, AKU MAKAN MEGGI. BARU-LAH MODEN."

MUAHAHHAHHAHAAAA!
;DD

Rozuan Ismail said...

personally,sy lg suka org kg dr org bandar..teuk dada tanya selera..hehe

Eman said...

Rozuan Ismail ;
org kampung baru ori kann! HEHEHE..

RIAN said...

eh kalau budak bandar ade kelebihan-kelebihan tertentu ke ?? takde rasenye. . bukan nya status depa up sket pun. . huhu.

aku penah kena dgn drebar teksi. ckp aku kampung.. dengan nada sinis. kuang hajaq btol. hahah,

d_tieah said...

Kpg ok what.. *aku bangga
Kan?
Tp memang sesetengah org bandar ni suke berlagak kan?
Padahal dia pun dari kpg gak..

Latest entry : 6 Masalah Cinta Terhangat

Farhana Jafri said...

kg ke?? besa ja tgk! comei lg ada.. ahax! gatai sat! :P lantak p la kt org nk kata pa.. mulut depa xprnah ny nk ckp bnda elok.. ada ja nk komen.. bila kna kt btng hdung sndri bru la nk diam.. bnyak kli dh kna tp bolayan! chill seja~~~


jom singgah sini ANASAURUS :)

tomatokering :) said...

haishhh ! ade ke yg ckp cmtu kat eman ? babap je . huhu

ada beza ke org kg ke bandar ke . makhluk allah jgk . tak sdar diri la tu .. huu

*emo :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ummi budak kampung,takmalu pun?mmg lah ummi selekeh..huhu

naemibr said...

Hey 'budak URBAN'!
let them living in their own delusion, drowning in imagination.
superficially look phat , but mentally impaired.
(haha, hebat tak aku buat poem =P

Eman said...

RIAN ;
lol. drebar taxi mulut jahat perasan bandar sgt kehh? bandar abess ah tu jd drebar taxi kotttt. hehhhh.
ANNOYING!

naemibr said...

There are so many things in this world: bad things, stupid things, nice things, happy things, tough things, cool things, and not to forget annoyed things.
but as a sane person, we hv capabilities of choosing the best things for self, and ignore the bad things.

failure to ignore, these bad stupid and annoyed things will follow and ruin our life.
(haha hebat tak aku buat philosophy plakkk =P)

Eman said...

d_tieah ;
cehhhh. biadab btol drebar taxi tu. dia daa abes bandar ah tu kotttt.
ANNOYING!

Eman said...

Farhana Jafri ;
tp aku sj gak nak layannn. AAHHAHHAA!
kadang kadang kalo layan org mcm ni bess dan lawak tgk reaksi depa balek.
SERIOUSLY FUNNY!
lol.
=p

Eman said...

tomatokering ;
nak babab geli pulekkks laa cik tom.
AHAHAHHAAHAA!

*tu ah tk sedar diri lagi.

Eman said...

LM ;
ummi dok buluh kasap kan?
alaaa, sekarang daa kat Qatar pun tu. ummi nnt balik M'sia beli byk byk barang untuk org kampung okee.
;DD

Eman said...

naemibr ;
ko nk jd shakespere pulekkkks kat sini. bajet skola tinggi abes ah en nk maen maen literature sini.
AHAHAHHAHAHAHAA!

;DD

Nisa Adnan said...

biasa la tu eman, laen org laen lazernyeee kan ^^

take it easy dude ;)