Pages

February 12, 2011

pegang buaya hidup bukan anganan

aku suka masuk masuk hutan ni. mulai sekarang aku nak pupuk hobi baru iaitu kembali bersahabat dengan flora dan fauna. motif? suka hati aku laa. MUAHAHAAA! motifnya sebab makin naik umur ni makin bosan lak aku nak berhibur berlibur. kalau dulu aku excited nak keluar pergi mall melewaqq nak cuci mata laa nak pi KL lahh. lorhhhh, dulu standet laa budak budak nak up kalau turun KL riuh bagi tau sana sini yang depa turunnn. jakun kaa! okee, tu zaman budak budak baru nak up oke. sekarang aku langsung tak teruja kalau turun KL ni. hehhhhhh. Penang lagi best kottttt. heeeeeeeee.

seriously aku sekarang lebih kalau nak berjalan jalan ke tempat yang cantik flora fauna alam fana dia. mukin aku daa mula suka warna hijau dan biru mungkin ahh. sebab dulu baju aku banyak pattern color hitam putih, tak hitam mesti hitam. demmmitt! mak aku marah bila time raya aku selalu beli baju shirt t-shirt hitam. hehhhh. sekarang baju daa banyak color hijau dan biru, SERIOUSLY!

okeee, takda kaitan warna baju dan cintakan flora dan fauna kan? demmitttt! aku berazam banyak tempat aku nak pegi sekitar Malaysia ni. semua tempat yang dalam list aku tu semua tempat yang nature oriented. antara tempat yang aku teringin nak pi waktu terdekat ni macam ;

Tasik Dayang Bunting Langkawi
Hutan Simpan Pahang (Canopy Walk)
Air Panas Baling

hehhhh. Sabah & Sarawak tu belum tercapai lagi laaa. tapi tengok laa aku daa start dengan Zoo Taiping Night Safari. lol. mungkin ada kata setakat zoo baik tak payahh kan. tapi at least aku start at somewhere jugakkk. Zoo Taiping not bad kotttt. commonnnnnnn-lah.


tengok tu ada buaya yang jarak hanya 2 meter jek dari manusia weyyy! bessnya kalau dapat usap kepala buaya tu. SERIOUS, suatu hari nnt aku akan pegang sekor kepala buaya. phewwww, aku rasa binatang tu sangat dekat dengan jiwa aku. bess siak! wallet crocodile lawa tk?


haaaa, yang ni pulak beruang matahari atau honey bear. dia dok ulang alik kelinting kat tembok tu jek weyy. aku pun naik hairan kenapa dia asik ulang alik kanan-kiri tembok tu dengan laju. macam bapak bapak tunggu bini depa dalam bilik bedah tengah bersalin jek. lol, beruang ni jantan ah tu kottt. 


okee, ni gajah. sapa tak kenal mmg tak lama laa tu. hehhhh. aku malas nak cakap banyak jek.


yang ni pulak ampa teka laaa sendiri. hehhhhh. lagak zoo keeper lak aku. okeee, aku nak pi Zoo Negara plis. last time pi sana tahun 1999 kottttt. lama gilaa kot daa tu.

pee/ass : Sunway Pyramid tu besaqq! aku byk kali sesat, sekian.

8 comments:

Cik Ungu Kamila said...

fulamak, best2 ! dapat gak aku jenguk2 zoo tu sekarang camne. last time pegi pun time umur 8 tahun T_T

antudegil said...

kamon guys! kembalilah kepada fitrah manusia yang sememangnya idop dlm hutan seawal peradaban manusia. nais woah!

Entri Terkini : Parody Sempena Sambutan Valentine’s Day

Georgie Joseph said...

dah pernah singgahh cni!!!best gak!tapi saat paling xdpt dilupakan, meratah aiskrim yg jual kat luar safari tu.nyumm sedap! lol

feel free to drop by my blog ;
www.georgiethought.blogspot.com

ZWAN SABRI said...

ek eh, ampa suma singgah pi zoo skali ka?

Eman said...

Cik Ungu Karmila ;
pegi nite safari layannn jugakkk. selalu dok pi zoo siang jek try pi mlm pulakkk.

Eman said...

antudegil ;
ko nak ajak aku tinggal dlm utan ke? hehhhh. tk doo laa smpai aku nk dok terus dlm hutan nuhhh.
:S

Eman said...

Georgie Joseph ;
lorhhh, ingt bnd memorable tgk binatang dlm zoo tu tp ni tidak pulakk. kes aiskrim yg wat remarkable.
=P

Eman said...

Zwan Sabri ;
hang ni tk bc entry aku abes ni. pakai koment jaaaaa.
cehhhh!