Pages

March 18, 2011

impian aku tertanam di pantai

Salam semua.

dalam dok baring lepas solat Jumaat tadi sambil laptop aku bernyanyi sayu lagu Janji Manismu. aku tetiba teringat benda lepas lepas waktu aku sekolah rendah. haihhhhh. ampa penah tak ada tulis surat wishlist diri sendiri? atau pun surat impian macam suatu hari nanti ampa impikan nak jadi sesuatu/seseorang. ada tak?

well, aku penah buat dulu. aku taw aku sweet. dulu waktu aku sekolah rendah dalam darjah 5 atau darjah 6 tk silap. atau aku tingkatan 1 kottt. entahh laa, aku tk ingat langsung time tu umur aku berapa! demmittt!

tapi memang iyerr laa aku ada buat tulis atas kertas kosong. aku tulis cita cita aku. tulis impian esok nanti besar nak jadi apa. nak berkeluarga laaa, nak jadi wartawan laaa, nak belajar tinggi tinggi laaa. macam macam lagi laa. HAHAA, time budak budak masa tu biasa laa beranganan Mat Jenin nak itu nak ini. tengok kejayaan orang orang besar, dengar kejayaan orang dalam TV. sebab tu cepat terpengaruh dan kadang kadang memang terdetik dalam hati yang suatu hari nanti esok besar nanti nak jugak berjaya macam depa yang dalam TV tu.

SERIOUSLY, aku memang ada tulis surat impian tu siap catit tarikh dalam tahun 2000/2001/2002 cemmtu laaa. demmmittt ah aku langsung tk ingat bila yang aku tulis. lepas dari tulis tu, aku gulung gulung surat tu dan masuk kan dalam botol kaca ribena dan kedapkan tudung.

ohhh no! aku tk lemapar ke laut okee. sebab aku impikan suatu hari nanti aku nak cari balik surat impian aku tu balik. aku hanya tanam jek kat tepi pantai kat Tanjong Tokong tu. dalam jugak rasanya aku tanam botol tu.

penah aku terpikir time tsunami terjadi tahun 2004 dulu. apa laa jadi kat botol tu en. ummm, sampai ke hari ni nak dekat 10 tahun botol tu tertanam harap harap masih wujud untuk aku gali cari balik suatu hari nanti.


Insyaa-Allah suatu hari nanti.
=)

18 comments:

tomatoo said...

da tercapai ke blom smua tu.. hehe

Juaini Juliet Jamaludin said...

Sangat sweet! :)

waN Mohd Salim said...

datang follow ... good luck !!!

Eman said...

tomatoo ;
belum tercapai lagik. lg pun tk ingt sgt laa apa yg tulis dalam tu. tunggu lagi 5 tahun laa kottt.
kottttttttttttt.
=p

Eman said...

Juaini Juliet Jamaludin ;
im sweet like sugar.
;)

Eman said...

Wan Mohd Salim ;
HAHA, thnx weyhh.
;D

najihah sahami said...

nanti mish tlg cari untuk eman eh. haha

feefeefeenaz said...

mesti terlekat lgu janji manismu tu sbb aku en ? haha LOL
rinduulah pantai

Dr Love said...

:)) manusia yang mungkin hampir pupus. mkaseh sebab sudi jengah blog kecil saya.

GieAa said...

wahh..surat tertanam...cam best jer..mst kene try ni..t nak tanam surat cam 2 kat tanah depan umah ni la...hehehehhee

Juaini Juliet Jamaludin said...

Sugar pun tak sweet macam you kan? I tau! Haha.

aleen aiden said...

dulu masa skolah pun alin nak jadik journalist.hu3

Eman said...

Mish ;
bule keh mish nk mai penang? HAHA, ntah rantau abang kat sane pun tk sampai lagik.
=p

Eman said...

Feenaz ;
WOAHHH! tu ah pasai hang laa aku tiba tiba nk dengaq lagu Janji Manismu.
balik Penang nnt kita pi picnic oke.
;DD

Eman said...

Dr. Love ;
umat makin kehujung zaman.
;)

Eman said...

Jihah ;
HAHHAA, tanam depan umah sewa nnt lg berapa tahun ntah nk balik ke tanah Merbok ni balik jek?
;D

Eman said...

Juaini Juliet Jamaludin ;
mn u taw sugar tu tk sweet mcm tu?
HAHHAA, u tk pena pun rase i owww.
=.=

Eman said...

Aleen Aidin ;
harap impian nak jadi Jounalist tk mati lagi en.
=)