Pages

April 26, 2011

aku bersemangat polis bukit kepong


selamat tengah hari. hari ni aku tak ada paper. aku bangun lambat hari ni. bangun sat subuh tadi jek, sebab semalam tengok filem melayu, Bukit Kepong. fuyhhhh, tragis gila peristiwa berdarah 23 Februari 1950 tu. sedih pun ada bila tengok isteri isteri polis pun sanggup bergadai nyawa pertahankan balai polis dari komunis bangsat. SERIOUS, semangat polis dulu kuat dan kental. hebat jugak filem Bukit Kepong tu. kalau laa pengarah/produser filem sekarang boleh buat filem nasionalis sehebat macam Bukit Kepong kan lebih bagus. sedikit sebanyak dapat bagi pelajaran kepada generasi sekarang. lattest filem nasionalis yang dihasilkan 1957 : Hati Malaya kan ? hmmmmm . . .

sekarang anak anak dalam Genarasi Y kebanyakan dah luntur daa semangat nasionalis. HOHO, kejadah apa aku semangat nasionalis dalam bulan April. hoyyy, ingat nk tunggu bulan Ogos jek ka baru nk semangat. yes, and ohhh yes. aku terkesan sebab tengok filem Bukit Kepong ah semalam. lagi lagi bila Jins Shamsudin teriak ;

"Kami orang orang pulis tak kan menyerah diri. Biar kami mati disini. Bukit Kepong menjadi tanah kubur kami."

phewwww, power ah filem tu! terasa aku bila tengok polis akhirnya gugur tanpa menyerah kalah langsung! isteri isteri polis pun sama jiwa kental bersama berjuang dengan suami depa. okee, aku daa over kan.

AHAHHAHHAHAA! bosan kot semalam tk tahu nk buat apa. internet memang ah laju tapi sebabkan semalam aku banyak sangat update software dan download installer. bajet nk format laptop tapi bila nk format tk boleh pulak sebab CD pirate memang tak lut dalam laptop aku ah. tergendala aku nk blogwalking melawat kawasan semalam. hehhhhh. balik ni kena format pakai CD ori. tapi nk pakai Windows 7. haihhhhhh.

esok last paper! aku akan berjuang sampai ketitisan darah terakhir. yeahhhh, semangat Bukit Kepong daa mengalir dalam jasad aku sekarang.


erkkkkk . . .


pee/ass : Yusof Haslam macam Remy Ishak ah aku tengok dalam filem Bukit Kepong.
pee/ass : habis paper esok aku nak nyanyi kuatkuat 'kini gemilanggggg itu semakin blablablaa . . .'


19 comments:

Hati Batu said...

gila semngat kau semakin membara aku tengok setelah menonton bukit kepong..haha tapi...tapi..aku belum tengok cerita tu..haha akan datang aku tengok..

sebelum ni aku tengok merong mahawangsa..agak meremang gak tengok, semangat berjuang tetibe meningkat..haha

najihah sahami said...

hahaha..ngek la eman!!oit,dah nak habis final sempat lagi merewang pi tgk citer tu..eh jap..eman ade belajar subjek sejarah ke? nmpak cam minat giler. aritu sal candi..adesss.....silap kos nih.

btw, seksi giler gmbar..hahahahahaha..(gelak jahat)

Inchik Eman said...

Hati Batu ;
ko dowload jek byk link filem melayu lama. quality not bad ah. alaa, cukup ah kalau vid ada color ngn sound kan.

erkk, tu ah aku semnagat batak daa pas tgk bukit kepong tu.
;DD

Inchik Eman said...

Mish ;
alaa, mish nk release tension ah. ngadap buku/notes 24/7 mati ah putus urat otak oke. HOHOHOOO!

eman mmg minat sejarah pun. sejarah A1 dulu kottt. errr. eman amik kos public admin, jd ada jugak kena mengena dengan sejarah mish.

public admin = politik = sejarah.
;DD

Far8 budak baik said...

hahaha nampak sgt semangat
bukit kepung mengalir dlm badan tu...
tido siap..ahaha
adoyai..mmg patut ah bangsat kat komunis..aha

cikpia said...

banyak la ko punya semangat..... update blog tak sampai 3 minit dah terbongkang balik. semangat la sangat!!!

Rozuan Ismail said...

amboi incik eman,semangat celah mana tuh,dan terbongkang tidor balik..bangun study..hoho..

p/s kantou bantal bucuk kat situ ye

Anonymous said...

=)

missdora said...

wah ! bestkan dah nak abes paper. saya last sabtu ni, mmg muka tutup gate uitm sarawak ni dari sem 3, naseb la dah last sem.. :D

Afir said...

ayooo...membara nyer semangat macam bara api...sat jer, pastu padam..ahhahahah

gogo exam

aku bace buku bukit kepong sampai menitis air mata...x pasti sebab mata masuk habuk or hati tersentuh gler baca perjuangan diorg pertahankan bukit kepong..terbaek sih

Aishah Rahman said...

haha.. Funny you. Good Luck!

Little Blacky and Retail Therapy

IMANSHAH said...

sedih tol part dia yang ramai mati kena tembak..nangis kot masa muda dulu

noraliza said...

lum tengok lagi cerita tuu..ngeh3

Shazmiey Abdurahman said...

erghh! study3!! jgn tidooo..hihi.. goodluck bro! hihi..

nadia athirah said...

HAHAHHA.
nadia sangat sukekan semangat inchik eman yang sangat berkobar2 tuh ^___^

Wanie Aziz said...

best eh citer tu? nak tgk la..heee

meaw said...

hahahaha! sape la sudi amik pic eman tu haaaaaa, tade keje sungguh,HAHAHAHA! papepon,semangat sungguh naaaaaaaaa dengan bukit kepong,onie dan baca cerita dia ja,tak nengok pilemmmmm pong,huhu

Juaini Juliet Jamaludin said...

betul betul semangat ni. Hahaha. :D

Opah Kentang said...

haii..
:)

hm,,semangat giler ye nak jawab exam..
tapi posing kat atas katil macam nk g berjuang tu tak boleh blah.. :P