Pages

April 09, 2011

kenapa orang suka curang ?

kebelakangan aku asyik terpikir pikir kenapa orang yang tengah sedia ada berpasangan boleh ada keinginan untuk curang? padahal daa macam macam susah senang daa depa kogsi dan lalui sama. dan bila suatu masa, depa sanggup untuk curang.

daa bermacam efforts daa si curang tu daa buat kepada pasangan. tapi boleh pulak dia curang jugak. pelik! adakah dia curang sebab segala efforts dia selama ni kepada pasangan tak dihargai sepenuhnya. atau efforts dari dia tu tk ikhlas?

dan kenapa tk berterus terang cakap berdepan jika ada sesuatu yang tidak sedap dimata atau puas dihati? haihhhhhh. nafsu membelakangkan segalanya. sebabkan nafsu semua kemanisan bersama pasangan jadi gelap. sedih kottt. hmmm..

1. bosan dengan pasangan. bila kita daa bosan dengan pasangan, maka kita lebih suka untuk mencari lain. bila kita start kenal orang lain, kita sah sah memang tak kan bosan. sebab orang baru, idea baru, pengalaman baru dan cerita baru. hmm, at least bagi tau laa kat pasangan kita yang kita daa TAK BOLEH BELAH daa dengan dia. jangan curang secara diam diam. jangan! tolong-lah jangannnnnnnnn plis.

2. tak puas dengan apa yang ada. ini memang masalah sendiri. bila mana kita berjalan dengan pasangan sendiri pun, boleh lagi usha usha orang lain. usha pulak tu bukan sesaja usha sekali pandang, malah berkali kali pandang macam haram! hehhhhh. sebelum bersama, macam macam puji.

"Nak tahu kenapa saya pilih awak? sebab awak lain dari yang lainnnnnnn!
hak-tuiyhhhhhh!!

3. bukan jenis setia. orang ni memang wujud atas muka bumi Allah ni. daa memang sifat dia untuk flirt around kenal orang itu, kenala dengan orang ini. ada satu kes aku dengar, boleh texting dengan 5 orang yang berlainan dalam suatu masa! perghhhhh, meriah kott message masuk henphone. daa macam hari raya lak kan.

hehhhh. ini saja yang dapat aku pikirkan. kalau ada tambahan jom debat dengan aku dengan KOMPLAINT kat entry nihhh. bluwekkkk!
=P

pee/ass : kenapa budak sekolah suka rakam vid sex sendiri? BODOH!


16 comments:

AdyBudika said...

APA PUN SEMUA ORG CARI YANG TERBAIK DALAM HIDUP :) KAN EMAN KAN?

Rozuan Ismail said...

pasangan tu kalau hari-hari msg kol tnya benda sama je..dh mkn?sihat x?bosan

y u y u Z u l a i k h a said...

satu lagi sebab tak di hargai ^^

meaw said...

huwaaaaaaaaaa,bila meaw baca bab ni ,meaw sendiri rasa nak tikam-tikam je orang yang buat macam tu, sekarang laki n pompuan dah sama taraf nak berlaku curang...masing-masing dah hilang sikap kepercayaan dan kesetiaan dalam diri...

apa yang eman cakap tu memang meaw sokong, memang realitinya macam tu, tapi disebabkan hal macam tu,meaw sendiri dah hilang perasaan untuk berpasangan ...sangat sedih, dan bila semua tu berlaku rasa diri meaw ni macam dah tak dihargai...

haiyooooo! terlajak pulok jewangnyo, sekadar perkongsian ^.-

najihah sahami said...

sebab pasangan lagi satu tu xamek tau sangat kat kita...tak hargai kita. pentingkan game dari kita.uh!!

Hairul @ Kay said...

peee/ssssssssssss : suke kumpul video sex budak sekolah! merah2 lagi!

Eman said...

Ady Budika ;
yeapp, carilah yang terbaik. tp sebelum itu jadilah yang terbaik dahulu. itu lg terbaik.
;)

Eman said...

Rozuan Ismail ;
kena sesama kreatif laa kalau cemmtu. SERIOUSLY! kena kreatif kalau nk lama.
;DD

Eman said...

Yuyu Zulaikha ;
itu mmg masalah. dia ingat kapel dengan batang kayu kotttt.
=S

Anonymous said...

gilerr celake sape yg curang, rase nak pukul kot smpai mati. haha =P

Eman said...

Meaw ;
panjangggnyaa geram luah perasaan dendam kesumat tuh.

sabar sabar sabar..
mungkin jodoh masih jauh lagi tu.
;)

Eman said...

Mish ;
game? apekah itu?
boipren mish kaki game dota en?
MUAHAHHAHHAHHAAA!
;DD

Eman said...

Kay ;
erkkkk...
=|

Eman said...

Anon ;
hehhhh. i love you lah cemmtu.
=P

Anonymous said...

Every man has a fool in his sleeve.

Vicc said...

Kenapa dihargai tapi msih juga curang? takda jawapan, memang dorang nak curang. bila kena batang hidung sendiri baru tau.
bak kata my lect "lelaki jgn jadi hamba seorng perempuan, perempuan jgn jadi hamba seorg lelaki".
sy suka dgn kata2 tu..beware..