Pages

June 27, 2011

bahaya kalau copy-cat karya KRU

Salam.

Kalau sesiapa yang perasan, semenjak dua menjak ini aku jarang update blog sbb kemaruk edit video untuk di upload dalam YouTube. video yang aku edit tu semuanya lagu lagu baru tempatan dan disertakan dengan caption lirik.

well, aku kalau masuk YouTube pun hanya sekadar nak cari lagu dan lagu yang aku cari tu mestilah "with lyric on screen". lol. bukan apa senang untuk aku nak lips-sync lagu tuh. HAHHAA, aku ni payah sikit kalau nak tangkap lirik lagu, lagi lagi lirik lagu omputehh. sebab tu lebih baik aku dengar/tengok video yang ada sekali caption lirik lagu tu. mana nak tau kot kottt ada mencarut carut lagu tu keh kan, terpesong akidah Mak Jemah okaiiii.
=P

setakat hari ni baru hanya 7 videoss aku berjaya upload dan paling nak dibanggakan pun, video yang paling mendapat tempat kat channel YouTube aku tu lagu nih ah ;





lega, aku Meet Uncle Hussain tak claim copyright ke atas lagu POKOK ni. bukan apa, sebab dulu aku penah buat vid lirik lagu SEDETIK LEBIH by Anuar Zain. dan bila aku upload jek tk sampai seminggu, video tu dah kena banned sebab KRU STUDIO claim copyright keatas lagu OST Hikayat Merong Mahawangsa tu. haihhhhh. bukan aku dapat sebarang pulangan pun keatas lagu tu. se-SEN pun tak dapat oke. aku cuma nak promosikan single Anuar Zain lagi ada lah. tak paham aku dengan tindakan KRU tu. panas okeyyyyy, penat kot edit video tu dengan niat nak meraikan ciptaan muzik yang sedap. tapi mungkin KRU ada sebab lain untuk claim copyright tu. takpa-lah.

bebaru ni aku ada perasan satu vid lagu KISAH DONGENG by Stacy pun dah kena banned sbb KRU STUDIO claim copyright. HOHOHHHOHOOO. moral of the story,
JANGAN UPLOAD LAGU LAGU KRU DALAM YOUTUBE !!!

ohh, subcribe laa channel YouTube InchikEman okaiiii.

peace, no war!

10 comments:

najihah sahami said...

hahaa..KRU memang tegas sikit bab2 lagu dia artis diaaa.....

syAzAnA said...

ouhh. awak keh yang buat video ni? best3~

s u a r a h e a R t y said...

huhuhu. . .takpe2. . .buat lagu artis lain pon bole. . .nway , double like utk vc Pokok tu. . .aku dh berpuluh2 kali share kt fan pages fb aku. . .tak jemu. . kipidap !

Nur said...

ari tuh pon ada kawan kena..KRU emmang strict laaaa

yusa said...

nk kongsi gak... video sy wat utk lagu cinta teragung hazama pon kene banned... siap account pon kene banned... trpakselah sign up br... sedey jer ingt nk kgsi lg best...mgkn astro jeles kot coz vid tu da 60k lebey org view...hik hikhik...

yusa said...

nk kongsi gak... vid sy lagu hazama cinta teragung baru je kene banned ngan astro... siap account pon x leh nk bukak...isk2...sedey jer br nak try2 upload2 ni... mgkn astri jeles kot xoz vid tu rmai org view kot...hahahahaha(nk sedap kan ati)

pRiNCe said...

blog yg cntik...entry pun bgus2...:)..suke blog ni..salam perkenalan ye..:)

"nak rm50 dengan cara paling mudah ? just bagi gambar dan korang mungkin dapat bawa balik rm50 + hadiah sponsor + hadiah misteri + barangan..

berminat ?? klik link di bawah ni..:)

[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!
[ Politik ] Nak Topup Pun Kena Cukai 6 % Kew ?

yusri said...

apapun video kau buat ni cantik..aku ingt video rasmi..hahaha...

Bella said...

Wah... Bagusnye...
Baru start minat lagu ni...
Nice video...

Syazwani Mazlan said...

wahhh....kalau kena banned macamana eyh? pihak tu bg emel kan??? (bgtau sbab nak tau) senang-senang upload guna vimeo je..HD tuu..hehhee.