Pages

July 10, 2011

aku tak sanggup lagi, aku akan pilih cinta

Salam.

orang cakap kalau nak pilih sesuatu ikut lah kemampuan sendiri; ukur baju badan sendiri. kalau tk mampu dan tak daya nak harungi sesuatu, jadi jangan amik risiko dan redah jugak. kalau kantoi, menyesal pun tk guna lagi; nasik sudah menjadi bubur. haaaa, kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai okesss u olls?

kejadah kejadah kejadah aku dok bebel dengan pepatah pepatah semua nih kan. HAHHAA, sesaja jek nk over siket petang nih. kebelakangan ni aku runsing dan dilemma memikirkan perjalanan aku selepas diploma ni kemana. yeap, mmg akan ke setingkat tinggi lagi itu pasti. aku perlu dan masih mampu hidup dengan assignment, test dan buku untuk 3 tahun lagi.

kesanggupan = settle
kewangan = settle

yang menjadi permasalahan adalah satu jek. jurusan apa yang aku nk sambung nnt?

semalam ada talk JOM BUAT DEGREE kat kampus. aku pi dan dengar dan menilai. kebanyakkan yang cakap, kalau pilih jurusan nnt pilihlah mengikut minat dan belajar dalam suasana yang enjoy. bukan terpaksa.

CGPA time degree kena meletop u olls.

pilihan yang berlegar legar dalam kepala aku ada DUA jek;
Bachelor Corporate Admin(BCA)
Bachelor Mass Communication(MASCOM)



BCA = 2 tahun (jurusan masih dibawah fakulti diploma aku)
MASCOM = 3 tahun (minat yang tk penah padam. SUMPAH!)


yang mana satu nih pilihan kalbu?



pee/ass : nak mintak abah sebijik skuter ah nnt time degree. mintak oke, bukan loan.


18 comments:

najihah sahami said...

hahaha.xkena langsung ngan cinta..ciss..cinta terhadap pelajaran ade r. hehe. bagus la eman. cita2 tinggi oo....gud2. org laki xramai yg rajin ni...amek je mana yg eman berkenan. pointer mesti ngetoppp tu kan.:P

meaw said...

skuter je.... haha!mintak la myvi ke apa ke,haha

missainaashaari said...

klu ambik apa2 major pun xapa..yg penting minat...

missainaashaari said...

yg penting minat..skop kedua2nya sama je...

anis.farhana said...

seriously.baik pilih yang paling kita minat.it'll help your survival time degree.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

blajar dan terus bersemangat ye eman.vromm2...jgn merempit tau nnt

Hairul @ Kay said...

mc224 (dulula, skang tau)... masscomm majoring in adverising... is the best! advert or pr je.... yang lain so-so je. trust me...

Hairul @ Kay said...

mc224 (dulula, skang tau)... masscomm majoring in adverising... is the best! advert or pr je.... yang lain so-so je. trust me...

Inchik Eman said...

Mish ;
pointer celah gigi jek mish. AHAHHAA, mmg dilemma pasal bnd ni. tp lambat lg kan. ada masa lg nk pikir dan mintk pandangan org lain.

Inchik Eman said...

Meaw ;
amboi. sampai Myvi tu. nk numpang letewwwwww.
=p

Inchik Eman said...

Miss Aina Ashaari ;
tu lah. ramai yg ckp pilih ikut minat sbb kalau kita enjoy apa yg kita studi lg baik. thnks.
;DD

Inchik Eman said...

Anis Farhana ;
yeap. itu jugak yg menjadi pertimbangan yg SERIOUS! HAHHAA!
thanksss.
;DD

Inchik Eman said...

Ummi LM ;
erkkk, nk merempit pegi jmpe ummi boleh? heeeeeeee. kat M'sia daa org tu.
=p

Inchik Eman said...

Dato' Kay ;
aku ni mcm nk terambil either Broadcasting or Journalism jekk. hmmm..

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) said...

salam dan selamat berblog

azraftarmizi's blog said...

gud luck in ur study ! btw ur video POKOK in youtube is nice ! like to watch it again and again :)

Anonymous said...

mascom lah !
gambateh

Anonymous said...

watched ur Pokok vid just knw n keep laughing pasal komen dua budak kecik.(they'r including the uploader lah) hahaa. btw, thumbs up lah. lagu tu best okeh. tq !