Pages

April 07, 2011

BUKU CONTENG² | buku indie style !

Ohh, aku antara yang terpilih yang dapat memiliki buku yang terhad edisi kedua nih. phewwwww . . .

sesampai jek rumah dari makan tengah hari lepas kelas tadi, daa ternampak bungkusan dari Pos Ekspres. heeeeeee. dalam hati daa agak daa BUKU CONTENG² daa sampai weyyy!! HAHAA, Fadhli cakap dia pos hari isnin lepas. so aku bajet dalam selasa atau rabu daa sampai laa buku tu. dok tunggu laa tetiap hari tunggu posmen datang hantar bungkusan untuk aku. tapi alih alih bungkusan tu daa tercampak kat bawah moto pulak hari nih. cehhh, bedebah punya posmen. mesti dia main pakai lempar jek macam lempar frisbee buku aku tu. hehhh.


BUKU CONTENG² ni aku order online direct terus dengan Bro Fadhli. dalam hujung bulan Mac lepas. lepas bank in duit semua, jadi tunggu membilang kalendar jek laa bila laa nak dapat baca buku tu kan. buku tu sangat sangat menarik sebab diconteng SENDIRI secara kreatif! dari idea, sketching, printing, banking, posting semua dilakukan oleh si pelukis tu sendiri, Fadhli. dasyat tak?

ampa penah tgk KAMI THE SERIES tak? ingat lagi tk Liyana Jasmay buat buku sendiri dan jual sendiri? haaaa, lebih kurang gak laa dengan BUKU CONTENG² nih cuma yang ni komik bergambar dan berplot cerita mengenai kisah kisah si penulis. buku ni banyak features dengan sticky sticky notes, itulah medium utama si penulis ni dalam menconteng contengannya. buku ni adalah Second Edition lepas First Edition daa lama SOLD OUT. hehhhh. aku tak berpeluang untuk dapatkan First Edition tu sebab lambat tahu pasal kewujudan BUKU CONTENG² ni. SERIOUSLY, menarik dan lawa! UWARGHHHHH!!! percaya-lah cakap aku sebab ;

Inchik Eman bukan pembohong.
;)

Antara sticky notes yang di stick.

Sangat colorful buku BUKU CONTENG² ni. worth it!


BERMINAT TAK  ?
masih ada stock lagi kot tak silap aku. HAHA, sila-lah ke sensawang pemilik oke.


pee/ass : sangat sangat excited sebab ni first time beli sesuatu diatas talian (online) ! uwarghhhh!!


30 comments:

asphaq said...

Lawa lawa lawa.

✿ CikCimi said...

waaa~ mcm best ler.

meaw said...

fuyooooooooooooooo . bape hengget ! tak dan-dan nak komen ni,hehe...lawa ouh,yang kecik tu hadiah kat onie la :P

Eman said...

Asphaq ;
SERIOUSLY dalam buku ni byk lagi part yg lawa lawa!!
;DD

Eman said...

Cik Cimi ;
bukan mcm bess jek. tp MEMANG BEST lewww.
;)

Eman said...

Meaw ;
buku RM25 + posting (RM5) = RM30

uwaaa, nk bg free jek cemmtu mn boleh. milik eksklusif ni okehhh! no wayyyyy!!
AHAHHHAHAHHAHHAA!

fahmie firas said...

melawat blog Eman..

Faraa Cullen XD said...

mcm best siot !
pas abes bce , bg aku pinjam
deal ! haha :P

Eman said...

Fahmie Firas ;
Uwarghhh, blogger feymess melawat eman.
*terkedu*

HEHEHEE,
=P

Eman said...

Faraa Cullen ;
Ohh, no way! ko pegi beli sendiri doe. buku ni exclusive utk aku jek.
bluwekkkk!!
=P

najihah sahami said...

eman..nak pinjam seminggu boleh??plisss!!man pos kat mish tau,.nnti mish bg alamat. seminggu je. pomis!
hahahhaha...mesti eman kedekut punyee..:P

nub said...

style.

saya bukan tomato said...

wahhh !! nakkk !!!! smart tuh ! ^^

cikpia said...

edisi pertama dulu beli tak????

noraliza said...

cam best jer..nak pinjam leh ? hehe

contengconteng said...

Terima kasih banyak Eman. Terima kasih sebab tolong promote. =)

sudeh said...

sangat superb cool! ;D

Eman said...

Mish ;
wuishhhh, smpai seminngu nk pinjam. mish beli laa sendiri. support bakat org kita!
;DD

Eman said...

Nub ;
hang pun style gak bro.
;)

Eman said...

Saya Bukan Tomato ;
nak beli gak en?
haaa, sila sila silaaaa.
EKEKEKEKKEEEE!!
=P

Eman said...

Cik Pia ;
tk beli sbb tk tawu. cik pia ada ka??
nak pinjammmmmmmmmmmmm!!
;)

Eman said...

Noraliza ;
mn bolehhh! milik exclusive okehhh!
grrrrrrrr!!

Eman said...

contengconteng ;
teruskan menconteng okehh! bakat yg ada tu mmg bernilai. sentiasa menyokong karya karya akan datang contengconteng.
;DD

Eman said...

Sudeh ;
SUPER DUPER COLL!
;DD

athirah said...

stylo gila... aku suka... dulu slalu bt benda camni... wuwuwuwuuwuwuwuwuuw

ask me said...

haha... cool kan buku ni....

classmate aku siap ade yg nak pinjam...aku tak bagi..sebab masih panas..hahaha

Gades Merah Jambu said...

trima kasih bertempek di cmnt box ya..

terharu..wuuuuuuu~ sob2..

ngee ^__^

efa said...

huwargh....letop la buku conteng ni terbaik 100 like ah bapa hinggit tu?

lylaROCKprincess said...

wow cool...
macam buku Diary of Wimpy Kid...
bagus2...
Thanks for sharing this...

*cimOt* said...

ha'ahhh..mmg cam cter KAMI..stylo..