Pages

April 05, 2011

cara handle bulu hidung yang tersembul

bebaru ni ada malaun mulut haram jadah tegur sebab secotet bulu hidung aku tersembul. tapi takpa, aku tak gelabah pun sebab yang tegur aku tu memang mulut haram jadah. jadi tk makan dalam pun. aku selamba badak jolok jolok bebulu hidung aku masuk balik ke dalam lobang yang sepatut patutnyaa balik. heeeeeee.

okee, persoalannya. bagaimana nak tebang bulu hidung? takkan nak kena upah mamak gunting rambut potong kottt. arghhhh, nak cabut bulu hidung tu sakett kottt!! demmitt! aku penah try dan SERIOUSLY sakit macam kena patuk kala jengking! okee, itu hiperbola saja. nak pakai gunting buat sendiri, aku daa trauma sebab penah bila nak letak muncung gunting tu kat lobang jek daaa terbersin bersin. haihhhh. tak jalan jugak.

TAPI TAPI TAPI sekarang aku daa temui formula senang dan mudah serta ringkas juga tangkas untuk meng'handle'kan masalah bulu hidung tersembul nih. cara ni aku dapat ilham time aku kerja kat Nandos dulu lepas SPM.

okeee, caranya simple jek macam picit pimple. apa yang perlu ampa buat adalah ;

1. mencari seseorang yang bergelar perokok rokok.

2. kemudian mintak keizinan untuk meminjam lighter kejap buang 2-3 minit.

3. after that, ampa pi berdiri depan cermin yang boleh dapat view yang jelas duduk letak lobang hidonggg ampa. kalau hidong macam Zizan rasanya tkda masalah yee, sebab pakai side mirror pun bolehhhhh.

4. then ampa nyalakan lighter di tangan. untuk yang kidal pakai tangan kiri. yang tak kidal pakai tangan kanan macam biasa biasa jaa.

5. next step ni adalah untuk tontonan pihak berwajib yang daa penah mandi wajib saja okee. yang tak penah mandi wajib tayah baca.
SERIOUSLY PEMBACAAN ANAKDA ANDA SETAKAT INI SAHAJA!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tahniah kepada yang penah mandi wajib. langkah ke-5 yakni yang terakhir adalah dengan menyalakan lighter dan dihalakan sepantas mungkin ke kedua dua belah lobang hidong ampa. kemudian dengan tidak semena mena ampa akan terhidu bau hangittttt.

yaaa, lebihan bulu hidong ampa yang secotet tersembol tadi daa lupus dek api.

;DD

26 comments:

Cik SHiNJU said...

huh...patot ade bau hangit kat sini.. :P

hawiz said...

kah3..gilo ..terbaik nyer tips..haahahaaa

AdiSuda said...

ahaha..ngek pny eman..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bagus tu..so perokok takda bulu idung terkeluar lah ye eman..hahahaha

efyna.pinkladies said...

erk? mesti lepas tu idung kau jadi idung belang sebab dah terbakar. haha

nub said...

hahaaahha. macam haremmm

Shazmiey Abdurahman said...

agak2 la nak bakar..10 hari rasa macam hidu bau hangit je..

JuAn NaSir said...

owh patut la hidung eman cam lohong gua je, kene bakar rupanyer..hakhak =p

Eman said...

Cik Shinju ;
AHAHAA, hangit hidung awak laa tu en?
=p

Eman said...

Hawiz ;
tips ni mmg terbaik kalau kena dgn bulu hidung yg sesuai.
MIAHAHHAHAA!!
;DD

Eman said...

Adi Suda ;
alaaa, adi ko lagak cam tk penah lak en.
cisssssss!!

Eman said...

LM ;
errr, yekeh ummi? ntah laa, nnt eman pi cek dorang tu.
HEHEHEHEEEE..
;)

Eman said...

Efyna Pinkladies ;
apesal lak jd hidung belang?
itu laki yang kaki pompuan ahh. ni bakar bulu hidung jek punnn.
=S

Eman said...

Nub ;
mmg haremmmm jadah.
=P

Eman said...

Shazmiey Abdurahman ;
mn ade sampai 10 hari weyhh. 10 seconds jek kottt!!!
AAHHAHAHHAHAHAAA!!
;DD

Eman said...

Juan Nasir ;
cehhhhh! bedebah pny juan!
perasan hidung mancung elizabeth taylor daa ah nih?!
grrrrrrrr!!!
=.=

najihah sahami said...

hahaa....mesti eman salu buat ni kan...nnti nk cak lahh bulu idong eman. mesti kerinting semua sebab kena api. hahhahaah

Bayi Jumbo said...

Adoyai..Terbakarlah hidung kalau buat macam tue selalu kan?

pok meng said...

neh tips paling stedy hahahahahahhaha !!

Syat0za Zai said...

ahahaha, ampes nye tips xD katoi ler eman sllu wat camni :D

AkuMuzikFilem said...

haha betul juga tu, aku pun tak terfikir. thanx bro (serius takkan aku buat betul2? haha)

Eman said...

Mish ;
apsal lak kena api jd kerinting? merepek! HAHHAA, bulu hidung eman trim elok jek oww.
;)

Eman said...

Bayi Jumbo ;
jgn laa buat selalu. buat bila mana bulu hidung agak tersembul jek oke.
heeeeeeeeeeeee.
;D

Eman said...

Pok Meng ;
HAHHAA, kalo tk steady kena lenggang poco poco ah brader.
;D

Eman said...

Syatoza Zai ;
weyhhh, aku buat cemmni 2 bulan sekali jek ah.
=P

Eman said...

Aku Muzik Filem ;
HAHHAHAA! apesal lak tanak try? try ah dulu baru tawu keberkesanannya.
;DD