Pages

May 10, 2011

tempat tinggi tu sejuk, tempat rendah panas. tempat tengah tengah ?

salam semua.

hujung minggu yang lepas aku dengan family aku ke Terengganu pi amik adik aku yang belajar kat UNISZA nuh. boleh tahan gelong gak kepala aku naik kereta dari Penang - Kuala Terengganu tu. yelaa, jalan nak ke Terengganu dari utara nih pakai jalan Titiwangsa tu ah kan. pegi pagi memang lawa dan sejuk jek pemandangan kat banjaran Titiwangsa tu. sejuk jek berkabus awan jek. SERIOUSLY, sejuk!


haihhhh. setakat hari ni aku tk penah lagi nk sampai ke Genting Highland. Cameron pun macam tk merasa sangat pegi sebab time parents aku bawak pegi tu umur aku 2 tahun. wadehell kan nak merasa? hehhhhh. lagi pun aku ni jenis tak tahan sojuk. jadi kalau pegi tempat tempat sejuk ni memang senang ah nak dapat penyakit. haihhhhh. tk sampai laa aku ke London cemmni kalau kat Titiwangsa pun tk lepas. lol.

heeeeeeeee. tapi aku teringin ah nak sampai ke Genting. ada apo ah kat sana? ada main main roller coaster ah kan? cehhhh! nampak jahil jek aku ni kan. yelaa, aku tk penah sampai ke sana pun lagi. yang dok tau pun kat sana Anugerah Bintang Popular BH jek yang selalu dok buat event kat Arena of Stars tu kan. tu ah knowledge aku paling typical tentang Genting. hmmmmm... nak kena sampai ke Genting gak ni sebelum aku kawin. erkkk... motif?

hehee, yelaa nnt daa kawin bawak bini senang daa tau selok belok kat sana. mana yang halal, mana yang haram pun daa tau kan. heeeeeeee. *honeymoon Genting jek ke bang?*

Mak, yun nak kawinnnnnnnnnnnnn !  puh-lishhh.



pee/ass : tk sabaq tunggu filem KONGSI. lu langsi, lu matik!


30 comments:

ABU said...

GH mmg best..bnyk game blh main..untungla kalau tak ramai manusia..dh pgi 3 kali..tp tak boring2 jgka..huhu

CH..agak bosan, pgi sana beberapa kali sbb outstation, sekadar nak jalan2, melancong lancong mmg best..tak rugi..oyeh!!

akuadalahaku..!!! said...

nasrul tu adk aiman ka..?
mmg kck ngat penang nie..hehe..
nasrul tu jnior kmi skolah tknik taiping dlu..

Anonymous said...

looser gila xsmpi genting lagik! haha. pegi la atokk oit. n make sure sume game yg mencabar kne main. kalau x rugi je naik genting tu jauh2. haha

kiuk said...

jom genting!

~mcZura~ said...

nak ikut.hahhahha..:)
xpernh smpai gk ni...):
owh..dtg ganu ea..

unisza lak tu..
i'll be there soon..
jadi staff xde gaji..hahahha..

Muslimah Optimis said...

heheheheh..akak pun xtahan sejuk sebenaqnya..hihihi... sejuk2 sangat satgi asik berulang pi kamar keciklah..huhu..tapi dah sampai jugaklah genting tu.. cameron pun dah sampai tapi xdak la sejuk sangat.. gunung kinabalu pun dah sampai tapi sejuk gilossssssss memang tak dinafikan sampai kami bercakap keluaq kabus kot mulut..heheheh...

mai jemput baca ni BILA JIWA KITA KOSONG??

najihah sahami said...

jom r man. belanja mish main semua game jat genting. amacam??hahaha...

eman!!!cumil giler pic tu. seksi doe. hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

owh.. patot ler status fb baru balik dr tgnu pun. =.='


kalau gtau dtg, boleh blnje. muahaha

missSenget said...

xpenah gak lagi sampai genting..


cameron penah...

Mr PenyuBiru said...

singgah tak kopok lekor BTB tu?

p/s : filem kongsi antar yg ditunggu² jugak.

Azmie said...

Genting best tp toksah ler bwk aweks takut terlanjur.. hahaa~~
Cameron pon best dpt g kebun teh.. so fresh minum teh kt sana.. =)
mmg kene g 2 tmpt tu.. recommended =)

i am S!L4H.. said...

haha. looser gile ke kalo x pnah pegi gnting? lekkk r. org phg sendiri pon x pnah pegi. ha amacam??

Afir said...

meh meawat gunung datuk...nak tau kat ner meh google..ahaha

Afir said...

meh meawat gunung datuk...nak tau kat ner meh google..ahaha

Juaini Juliet Jamaludin said...

Haha, hari tu Julie pun baru first time naik genting. Umur dah 20 baru naik genting. :P Best, sejuk dan telinga agak pekak sikit kat atas sana. Haha.

Inchik Eman said...

Abu ;
tapi lg excited nk pi GH. mmg ramai ckp bess utk nk berjimba jimba kat situ. bilaa laa ntah nk sampai kesana. haihhhhhhh.

Inchik Eman said...

Aku Adalah Aku ;
HAHHAA, yakaaa? mmg kecik sgt penang kannnnn.
=p

Inchik Eman said...

Anon ;
sapekah anda? berani berani jek ckp aku loser pulekkkkkkk. cehhhh!!
>,<

Inchik Eman said...

Kiuk ;
amboi mcm pi genting naik jet jek ajak.
;)

Inchik Eman said...

Mc Zura ;
knapa lak tkda gaji? praktikel kat situ en? HOHO, bess ah makang ikang hari hari.
=p

Inchik Eman said...

MO ;
woahhhhh! MO daa smpai ke puncak KK en. eman tk terjejak lagi bumi Borneo tu lagik. tunggu laa daa keja nnt bole laa bawak family jenjalan jauh.
=)

Inchik Eman said...

Mish ;
tang mn yg sexy nyaaa??
muka pucat lesi sbb sejuk kotttt.
=S

Inchik Eman said...

Puteri Iqa Izyan ;
alaaa, yekeh yan nk lanjer? melepas ah cemmni. demmitttttt!!!

Inchik Eman said...

Miss Senget ;
selagi berdaya nk berjalan, jalan jek kemana pun. dalam Malaysia jek haa yg mampu. nk keluar, kumpul pi Mekah dulu.
=)

Inchik Eman said...

Mr. Penyu Biru ;
singgahhhhhhhhhh!! HAHA, tunggu ah entry BTB naik sehari dua lagik.
;DD

Inchik Eman said...

Azmie ;
ado lak sampai kesitu ko nih. aku nk bawak bini aku yg sah ah nnt.
AHAHHAHHAHAA!

Inchik Eman said...

I Am Silah ;
WOAHHHH! naseb ade orang bekap bekap aku. MUAHAHHAHAA!

tu ah rilex ah kan. bukan jauh pun GH tu.
=p

Inchik Eman said...

Afir ;
gunung datuk? errr...
nk guggle jap.
=|

Inchik Eman said...

Juaini Juliet Jamaludin ;
telinga pekak sbb angin kuat sgt kot? ke tekanan rendah sbb tinggi dr paras laut?
errr, lemah pulak sains eden.
=S

Anonymous said...

haha. lu cari gaduh pulak. haha. meh la turun cni pegi genting jom. wa bru ckp looser lu da melenting. yg xdtujukn looser tu pun nk melenting aphal? haha. kalau xlooser kenapa nk melenting? :D chillax la bro. moh la poie gonting tu ha. challo brother~ :)