Pages

December 31, 2010

Contest Cari Ayam



TEKA DEKAT MANA SEMUA 4 EKOR AYAM AYEEM?
Ayeem daa sorokkan 4 ekoq ayam dia yang berwarna KELABU, UNGU, OREN dan HIJAU kat tempat-tempat tertentu, so ampa kena teka kat mana Ayeem sorokkan depa empat ekoq ni. dedulu depa 4 ni dok terpacak pegang bendera pacak gunung tu. laa ni daa hilang pi mana tk taw. aku pun join nk mencoba nasib alaa alaa last minit join ni. heeeeeeee.


JAWAPAN INCHIK EMAN
Kelabu F
Ungu C
Oren B
Hijau A

Ayam-ayam Ayeem menghilang kerana takut selepas mengetahui keGELOJOHan Eman menang Contest Makan Ayam, maka depa lari bajet Eman nak makan depa. tak koserrrr okee!

Mencabar
Isma
Jihah
Mish

heeeeeeeeeeeeeee. nak menang lagik! gian pulekssss aku join kontes kontes ni. MUAHAHAHAAA!
;DD

December 29, 2010

GATHERING BLOGGER UTAGHA

*entry ni memerlukan space yg lebar dan luas. jadi aku tukar kejap atau mungkin tukar terus layout ini untuk memberi kapet merah buat entry ni. heeeeee.

haihhhhh. penatt aku menunggu gambar bercuti ke Pulau Jerejak tk dapat dapat jadi skip ah terus buat entry pasal Gathering Blogger Utagha sabtu lepas. heeeeeeeee. jom layannnnnnn yuk! HUHU, first time kot aku join gather gather mcm ni. nebessssss!!

25hb Disember 2010
lepas semua daa kecoh kecoh daa buat entry, aku baru laa macam siput nk buat entry gathering ni. heeee. semalam gathering blogger ganu? amacam bess tk? HAHA, ni mai tgk cerita Gathering Blogger Utagha okeee. heeeeeeee. ringkasan cerita; dari rumah aku amik bas ke jetty, tunggu ferry naik ferry, jumpa juan terus rembatt cik tomato dengan meaw kat Perda. heeeeeeeee. gentleman, starts your engines! ALOQ STAQQQ!! phewwww, juan bawak ketaa mmg laju gak laaa. aku tgk setiap kali mesti 100km/h ke atas okee. heeeee. daa laa perut aku tk terisi apa pun pagi tu, mmg nk cepat sampai ke sana nak makan ja weyhhh! aku lapaq giloooo! time dalam keta dalam perjalanan ke sana mmg keras sikit urat mulut aku nk cakap cakap. diammmmmmmmm jek. hehhhhh.

sesampai jaa Star Mall tu terus pi tempat bowling. sampai awal kot sebelum pukul 2 daa sampai tp tk ada orang pun lg. jadi aku dengan gaya komfiden mutu terunggul bg laa cadangan pi makan dulu laaaa. heeeee. talipon GKSB tk angkat angkat pun. tgh rempit atas jalan ah kot time tu kann. nk kena pelangkong taw penganjur lewatt. AHAHAHAA! abess makan semua pi balik kat tempat bowling daa start ada orang daa. Sharlox, LadyZul, dengan Taufiq Helios ada situ, salam salam tegur tegur semua mcm biasa pastu buat group bowling. heeeeee. aku, Juan, Meaw dengan Cik Tomato trus laa buat satu group wakil Penang. AHAHHAHAA! okeee, time bowling ni daa makin ramai yang join. jom layan gambaq laaa okeee. heeeee.




sikit jek dapat aku selit pic main bowling ni. haihhhhhh. orang tk ada camera laa katakan. kredit buat GKSB dan MEAW. nk tgk score aku utk 1st game? HAHA, kami main 2 game jek. heeeeeeeeee.


heeeeee. sikit jek kot jatuhan pin aku. HAHA, tp still tertinggi oke dalam group aku! AHHAHA! lepas jek abes main bowling, semua terus gerak pi Taman Jubli Emas kot tk silap nama tempat tu. hehhhhhh.







lepas puag ice breaking, gossip dan posing posingg keliling taman tu maka selesai laa gathering ni. adeyhhhh, penat aku hari tu. yelaa, dari Penang kott. HAHA, tp tkpa berbaloi kot pi dapat kenal kenal semua yang lain. besss! zesss! meletoppp!

 terima kasih laa buat GKSB sebab tungkus lumus anjurkan gathering ni. anda telah memulakannya, jadi teruskan okee menganjur tiap tahun. heeeeee. dia cakap tahun depan nk buat kat Penang kan?? heeeeeeee. ;DD


terima kasih gak buat Meaw dan Cik Tomato sbb sudi join lepas Eman ajak saat saat akhir. mati laa kalau aku dengan Juan jek yang pi melambung laa kos pengankutan nnt. HAAHHAA! gurau gurau gurau. first time kan kita semua jmp. bessss! nnt lepas ni bole laa lepak lepak lagi kann. Juan laa jadi driver lagi kannn. heeeeeee. Eman dengan Juan daa lama kenal cuma tk penah jmp jek sebelum ni. jadi alang alang masing masing pun nk pi gathering ni, dapat laa jmp akhirnyaa. heeeeeeee. thankss en Juan.

ni senarai blogger yang join gathering tu ;

Inchik Eman


pee/ass : thnx Juan, Yanti, GKSB, Meaw dan Cik Tomato. Eman amik gambaq ampa wat entry ni. mintak belas kasihan nohh. HAHHAHAA! ;DD


December 26, 2010

haramkan internet

kalau dulu org cakap tk boleh hidup kalau tk ada air. kalau tk ada makan. kalau tk ada henpon. sekarang ni aku nk cakap tk boleh hidup kalau tk ada internet. ada laptop, ada broadband dan ada secalit IQ daa complete daa hidup kan sekarang. hehhhh. aku bukan nak cakap atau racun ampa cakap internet-lah segala nya, internet-lah kiblatnya. BUKAN!

tengoklah hidup seharian aku ni, tak blogging aku akan Facebook-ing, tk pun YM-ing, dan paling tidak pun Youtube sajokkkk. hehhhhh. sekarang ni nk tweet tweet jek aku tk pandai tk cekap. acc ada jek tp nk login semata nk update tu bek tk payah. bukan ramai sgt pun yg pakai Tweeter pun kann. lain lahh kalau aku ada BB sejibik. yeaaa, aku nk BB sebijik. hp SE W980 aku ni aku nk gantung kat dinding wat ketuk lipas. hehhhhh.

bangun tido internet. jegil mata jek mmg internet ah terhidangg dengan tetingkap yang menyelerakan, phewwwwww! HAHAA, tk sempat tgk news tv, internet plissss! nk masak tk ada resepi, internet plissss! nak berskandel pun, internet plissss! heeeeee. melampau kan aku. sampai abah mak aku pun daa bebel bebel cakap semayang aku kemana laa apaa laaa. hhehhhh. *yun semayang laaa*

haihhhh. internet tu tk haram ah, orang yg pakai internet nk tgk porn tu yg macam haramm! hihihihiiik.. *muka leper papan, tk bersalah*


pee/ass : Malaysia dah sumbat 2 bijik goal! WOAHHHHH!!

aku nak DSLR

salam semua.
CUKOPPPP! SUDAHHHH! aku tk mau pi bercuti mana daa pasni. HAHA, penatt kott sampai nk update ngadad laptop pun tk larat. padahal stry byk jek. haihhhhh. ni semua keterujaan aku mati sbb aku tk ada pic ah nk tayang. aku ni copek copek pic orang jek kat Facebook. tp depa lak tk upload lagi, lecehhh ah. hehhhhh.

semalam aku join Gathering Blogger Utagha! ciyttt, nama event pun mau utagha jek kan. *kelassss kau Maria!* MUAHAHAAA! nnt laa aku buat entry khas okee. nak tenggok orang lain tayang pic depa wat entry dulu, nnt aku copek aku buat laaa backlink okeee. heeeeeee. si Taufiq Helios pun sebok suro aku wat entry daa. weyhhh, aku pun tk dak pic gak oiyyyhhh. AHHAHAAA! nnt kita pi copek gmbaq depa yang lain nohh. heeeeeeee.

SERIOUSLY, bess ah join gathering ni lagi lagi part gossip dalam komuniti blogger sendiri. tercuit cerita org tu, tercubit cerita org ni, terselak cerita org nun. HUHU, panasssss skandel skandel blogger kan. aku pun ternganga dengar lopong mata jek dengaq cerita kak rye. hehhhhhh.

okeee, tunggu ah entry pasal Pulau Jerejak dulu. pastu baru pasal Alor Setar nun nohh. heeeeee.


pee/ass : nk pakai baju kuning malam nih!

December 23, 2010

HADIAH SEMUA SELAMAT !

hadiah dari kontes makan ayam aku semua daa selamat sampai ke tangan aku. heeeee. timakaseh buat penganjur Ayeem. akhirnyaa dapat gak aku merasa banner sendiri. HAHA, tengokkk laa cantik tk wehh? Ayeem yang design sendiri owww. heeeeee. ampa tengok laa aku dok men lompat lompat pocong tu. AHAHAA! pasni aku nak buat page khas untuk barter banner dengan blogger lain ahhh. hehhhh. award award yang aku dapat pun tk buat pages lagik. sabaq nohhh. heeeeeeee. kalau ada sesapa yang sudi nk change banner dengan aku tinggal laa link okee. code banner aku kat sebelah. nnt aku add kat sebelah sidebar pulakk. btw, thnx Ayeem! thanksssssss!



semalam time aku kat Pulau Jerejak, lepas jek aku abes buat Flying Fox daa dapat panggilan dari Poslaju cakap ada parcel untuk aku. heeeeeeeee. aku daa taw daa ni mesti hadiah dari kontes makan ayam tu gak. disebabkan tk ada orang kat rumah, aku suroh jek abg Poslaju tu tinggal kan bungkusan tu dalam kabinet almari kt luar rumah aku. haihhhhh, adik pompuan aku pi mn laaa tk taw. kerap lesap rumah jek sejak balik dari Putrajaya ni. hehhhhh. dan hadiah cenderahati dia adalah;


heeeeeeeeee. termalu tersegan lak aku ado pic aku tgh makan ayam nuhh. haishhhhh. lawa kan frame gambaq ni? heeeeee. thnkss sekali lagi Ayeem. bess kot dapat hadiah ni. HAHA, ni kali ketiga aku dapat bungkusan dari Poslaju semenjak jadi bloger ni. dulu tk pena pun Poslaju nk singgah rumah aku bagi barang free. AHHAHAA! thnks sekali Ayeem. ampa mesti tw kan yang Ayeem skrg tengah jalankan satu lagi kontes baru! HADIAH LUMAYAN wehhhh!

December 20, 2010

mak pingsann u olls !

err, aku tarik diri jek laa dari cabaran 30 Hari Blogging tu. mak tk mampu nokss. hehhhh. memang tk terdaya laa nk hupdate non-stop tiap hari cabaran tu. jadi dengan rasminya aku umumkan penarikan diri aku. sekian.

daa nak hujung hujung cuti semester ni macam macam pulekk planning mai tetiba sepantas taik lombu jatuh ke tanah. hehhhh. orang ajak pi Genting laaa. ajak pi Pulau Jerejak laaa. ajak pi Dam Ayer Itam laaa. ajak jadi money boy laaa. upsss, tk koserr mak occayy! AHHAHAA! apsal post aku ni berbaur maknyah ni? sundell pulekk kannn. ok oke, sekali sekala, dua kali dapat bala! hehhhhhh.

mengenai semua plan diatas, maka aku umumkan akan pergi bercuti ke Pulau Jerejak dan ke Alor Setar sajokkk. jadi tk dapat laa aku nk hupdate blog meriah ni occay u olls? HAHA, jangan maree okee. mak nk bercuti sakan ala ala Carrie Bradshaw! engko mampu? haaaaa, verangan sangat kan u olls. hikssssss. okee, aku geli dan aku malas nk delete edit balik. kalo ampa pun geli sila juihh lidahh dua kali okeh.

NGEEEEEEE! NGEEEEEEE!
=p

pee/ass : sesapa lagi haa yg join Gathering Blogger Utara? nk tumpang dr Penang ni. heeeeee.

December 19, 2010

bila budak sekolah ada Facebook




AHAHHAHAAA! kompiuss ketaqq gabraa aku melayan sepupu aku sorang ni. darjah 1/2 si Syuhada ni. adik aku Saqina sekarang ada kat Putrajaya, sekali laa depa ni kat sana. password FB adik perempuan aku tu, aku simpan sebab beberapa kes yang terjadi. jd aku nak dia janji dulu dengan aku beberapa perkara. baru bole aku bagi balik password FB dia tu. haihhhhh. susah nk jaga adik perempuan yang comey kottt. phewwwww.. 


semoga anak anak ni diberkati suatu hari nnt. kepada abang abang dan kakak kakak, sila pantau adik adik ampa yang ada FB tu. kalau kita sayang depa, tk salah kita nak kawal kebebasan depa. bukan menyekat, tapi memantau supaya terkawal. abang mana yang tk sayang adik sendiri kan? heeeeeeeee.

;DD

December 18, 2010

petang dengan 3gp & pak tongko/cakoi


sebelum ni aku check check kat bahagian Keyword kat Analytic Nuffnang mesti kosong jek, NO RESULT. tp kadang kadang selalunya keyword budget laa yang ada pun. pastu dalam seminggu lepas keyword Spiderman mencanak canak macam KLCC lak. refferal banyak aku tgk dari Indonesia. apakah yang terjadi di Indon sekarang? adakah mereka nak ganyang Malaysia lagi dengan beraksi ala-ala Spiderman. hehhhhhh. tp sejak semalam ramai lak keyword kisah dua beradik aksi panas 3gp tu. haihhhh. lantak-lah. aku bukan pandai nk main SEO ni. aku pakai blogspot jek kot, lain laa yang pakai domain sendiri tu sangat sangat mesra SEO. heeeeeeeeeeeee.


petang petang ni sempat buat uli uli tepung buat kuih cakoi jek. hehhhh. setengah orang panggil pak tongko. tapi family aku panggil kuih ni bahulu rendang. pe citer? cer criteee.. cer criteee.. heeee. sedapnyeee! tp aku buat goreng makan kosong jek. tk reti laa nk buat kuah kacangg. hehhhh. jemput makan en.

;DD


kebodohan Melayu Islam; Azwan Ismail

Azwan Ismail : Saya Gay, Saya OK


Sasterawan Negara, Shanon Ahmad pernah menulis satu novelnya lebih kurang begini; kenali diri, kenali segala ia seolah memberitahu kita jika kita mengenali diri kita, mengenali tubuh kita, mengennali perasaan kita, mengenali pemikirann kita. Kitalah yang berhak memberitahu orang lain siapa yang kita ingin jadi dan bukannya mereka. Saya Azwan Ismail, umur saya 32 tahun. Saya telah mengaku dan telah mengambil masa yang agak lama untuk mengenali diri saya, untuk meyakini diri saya bahawa saya seorang gay dan apabilanya saya berani mengatakan saya seorang gay kepada orang lain setelah 30 tahun itu saya telah menjadi seorang yang kuat dan yakin dengan apa yang bakal saya lalui pada masa depan. Memang tidak dinafikan agak sukar untuk menjadi seorang gay di Malaysia terutamanya jika kita seorang yang Melayu kerana faktor agama dan budaya banyak mencorakkan kehidupan kita dan memberitahu kita apa yang perlu kita boleh jadi dan apa yang kita tidak boleh jadi. Tapi jika kita ingat bahawa apa yang diberitahu orang lain, apa yang diberitahu oleh guru-guru kita, ustad kita, kawan-kawan kita kebanyakkannya dari pandangan seorang heterosexual. Mereka tidak merasai dan tidak memahami menjadi seorang yang gay. Kita lebih mengetahui diri kita dan kita perlu mengambil masa dan terus mencuba untuk memberitahu orang-orang sebegitu. Saya yakin keadaan akan menjadi lebih baik kita cuma perlu mencari sumber sumber kekuatan disekeliling kita kerana terdapat mereka yang dapat membantu kita dan akhirnya dapat memberikan keyakinan kepada diri kita untuk menempuhi hari-hari yang akan datang sebagai seorang gay yang lebih tabah. Saya harap anda akan akhirnya dapat menemui super kekuatan itu dan berpegang kepadanya dan akhirnya yakin untuk memberitahu kepada orang lain, Saya Gay, Saya OK.

Azwan Ismail.




bodohnya si Melayu ni. aku tk nak cakap apa laaa. nak kata bodoh, kerjaya jurutera. ampa mai laa kongsi pendapat dan cercaan di ruang komplaintt okee.
Nauzubillah. lindungi Malaysia.

December 17, 2010

aksi panas 2 beradik

baca paper Harian Metro semalam? hehhhh. aku pun baru terbaca jek tadik ni. kalau belum baca meh kelik sini en. terkujat aku dengar berita sana sini blogger biseng biseng kisah dua beradik lelaki-perempuan beraksi panas. phewwww, aksi panas gapo? aksi panas atas katil ah. hehhhh. betul keh depa ni dua beradik? kalau ikut laporan Harian Metro depa cakap;

"Budak lelaki itu seperti murid tahun lima atau enam manakala remaja perempuan mungkin dalam tingkatan satu atau dua. Kemungkinan mereka adik-beradik kerana fizikal remaja lelaki lebih kecil berbanding pasangannya."

umm, tak taw laa betol keh tk depa ni adek beradek. kena tengok video 3gp depa ni dulu baru leh nilai ni. hehhhhh. penat aku google dan godek godek kat youtube cari tk jumpa pun. AHAHAHAHAA! aku tk simpan okee video video 3gp porn melayu ni. laptop aku suci jekk. heeeeeee.

melampau gila kan keruntuhan akhlak bebudak sekarangg. hmm, daa laa budak Penang! buat malu negeri jaaa. haprak laa depa ni. bole pulak dok main rakam rakam video. yang orang rakam tu aku rasa dia ni upah dua beradik ni kot buat video. Wallahualam.

kalau aksi panas dua beradik bawah ni atas padang lain laaa cerita.

setelah 3 bulan bersama Nuffnang

phewwwww..
=.="

aku tk taw laa bole dibanggakan ke tk. tp dalam tempoh 3 bulan jek dengan 7 Metered Earning (ME) dan 5 BE yang tengah berkempen, aku masih berkobar kobar untuk terus taat setia dengan Nuffnang. aku sekadar nak kongsi jek dengan blogger blogger yang mungkin baru atau seusia tempoh blogging dengan aku. yang senoirita mi amor tu tengok jek laaa. HAHA, ni warung kopi bebudak inggusan jek nk merepek kejapp. heeeee.

hanya nak bagi semangat jek buat ampa semua yang bising bising tk dapat lagi BE dan tk merasa BE ni. sebagai blogger baru macam ayam tk tedidik macam aku ni, aku daa pena share tips tips yang sangat sangat berkesan. sangat berkesan okehh. once aku cakap sangat sangat tu pelisss laa percaya yang aku cakap dengan bersungguh sungguh. hehhhh. tips tu ampa boleh test tengok kat sini en.

jangan berputus asa okehh. aku perasan jek ada jek blogger yang berblog ni sbb nak earning yakni duit-lah! HAHHA, kalo daa pilih Nuffnang tu maka paham paham lahh yang Nuffnang ni Advertising Community. jadi kena laa berbaik comolot dengan Nuffnang okee, hidup berkomuniti laa siketttt. hehhhh. daa daa jangan nk fed-up fed-up laa okee. bersemangat laa blogging. jgn hanya nk mengharap pulangan lumayan jek. niat blogging kena betul. heeeee.

pee/ass : gathering blogger utara tukar venue ampa tw tk? kelik sini tengok venue baru heeeee. aku JOIN!


December 16, 2010

Parachute - Cheryl Cole



tiada jodoh

nawaitu entry ni hanya nak berpesan kepada diri sendiri sahaja.

kadang kadang aku alergik dengar perkataan putus cinta. hehhhh. sebenarnya bukan putus cintaa laa, apa kata panggil jek benda tu sebagai tk ada jodoh. sedap sikit bunyi dan tk laa macam menyedihkan kann. heeee.

peringkat umur 20 macam aku ni biasa laa nak test market. cehhh. ini aku ah, ampa yang lain aku kira apaa! AHHAHA, tapi sebenarnya baru aku perasan dan paham yang aku memang tk bersedia lagi ah kot nk berkasih kasihan. tk tau kenapa. biar jodoh mai sendiri ah time kerja nnt kat AWANI kot. heeeeee. yeaa, aku bercita cita nak jadi wartawan ASTRO AWANI. sekian.

kalau Cikgu Shida bole wat video sbb putus cinta. aku dulu pun ada buat video sebab dapatkan cinta! ampa pena tengok tk? HAHA, daa lama kot post vid tu. meh klik sini weh. heeeee. ni daa tk ada jodoh ni nak buat vid gak tk? HAHA, kang kena cop pengikut Cikgu Shida pulak. =.="

heeee. apa apa pun, setiap perkenalan jangan diakhiri dengan perpisahan okehh. tk jadi kekasih kita tukar laa ke fasa berkawan pulak. senyum laa walau pahit mana sekali pun. heeeeee.

;DD

December 15, 2010

BC : Day 16

Day 16 - Another picture of yourself



hikssss. picture fresh snap tadik dalam toilet kat Queensbay Mall, PENANG. ni sebelum larikk pegi cinema ni. WOHOHO, naseb bek jerawat gabak kat dagu aku terlindung dek Blackberry henpon aku. heeeee.

pee/ass : layann jek tgk Hantu Kak Limah Balik Rumah tadikk. heeee. ampa nak aspect apo kan film Melayu. heeee, layan gelak gelak sudeyhhh. tiket rabu, RM6!

Review : HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH


Woahhhh! lama gilo aku tk tengok filem Melayu kott. last filem Melayu aku tengok adalah Papadom keh Lagenda Budak Setan ntah. hehhh. mn satu hah tayang dulu? tk ingat pulakkk. okee okeee, aku tk taw macam mana bole terpanggil nk tengok filem Mamat Khalid satu ni. publisiti positif yang meluas membuak buak dalam blog kot pastu ditambah lagi status dalam Facebook kebanyakkan daa tengok dan bihsengg cakap bess. hehhh. ke depa saja jekk coverina cakap bess padahal nan adooo. AHHAAA!! kutipan tiket filem ni pun bukan main lagi dicanang canang. huhhh. mengugat ego aku yang tk nak tengok filem Melayu. hehhhhh.

seriously shit aku terpanggil nak tengok filem HKLBR ni sebab terbaca beberapa review dari blogger blogger lain. heeeee. pandai naa ampa ni promosi filem kak limah ni. heeeee. tapi apo pun aku daa setting daa niat aku siap siap sebelum tengok film kak limah ni kena POSITIF. KENA POSITIF. "Eman, hang nk tengok cerita Melayu taw. Hang jangan aspect hang macam tengok film Hollywood, Bollywood atau Indon mahupun Thai. POSITIF okeeeeh. " heeeee. panjang kan niat aku nak masuk panggung. AHHAHAA! Serious aku pasang niat macam tu okehh. kepada yang memang peminat tegar filem Melayu tak lutt daa kott nk pakai niat niat cemmni. heeee.

mari review! hehhh. firstly aku tk paham motif utama permulaan dan pengakhiran babak filem ni yang tetiba ada makhluk 'zomba tak siap' tengah bergadoh. apa cerr? kekeliruan gender berlaku disitu okee sebab aku tengok semua zomba tu macam sejenis jekk, bola pingpong tade lenyap mana ntah. hehhhh. aku rasa part awal dengan last tu memang spoil momentumm aku ah. cehhhh!

lawak dalam filem ni NON-STOP! LAWAK NON-STOP kotttttt!! AHAHHAAAA! aku suka giloo ah loghat depa pakai dalam filem ni. loghat Perak daerah Parit memang super duper bess cukoppp! lagik lagik dialog Pak Abu dengan Usop memang melampau lampau lawak tahap tak tahan anak tekak. Uwaaa, bayangkan laa aku yang rabun ni tgk depa cakap pun dah lawokkk! apatah lagi yang celik tengok siap dengan mimik muka si Usop tu, SUMPAH LAWAK!! dengan tangan sotong dia tu tk renti mengulai mengilai tu memang LAWAK! ehhh, ni bukan cerita hantu okehh. ni cer citerr LAWAK KAMPONG PISANG!

hehhhh. jalan cerita dia aku rasa okee laa sebab filem ringan kan, aku rasa Umphhh filem ni lebih kepada dialog tiap pelakon tu ahh. terutama Usop dengan Pak Abu. peranan Awie yang pegang watak Hassan tu macam okee laa. hehhhh. orang melayu tengok filem melayu, memang menjadi kottt! filem tu siap selit lagu Cinta Kristal time tengah tengah cerita. layann laa kejap mood lagu jiwang tu. HAHA, lamaa kot tk dengar lagu Cinta Kristal tu. *leh letak dalam list karaoke ni* heeeeeee. 

jadi aku nasihatkan ampa, kalau kepada yang macam was was nak tengok tu sila niat dulu okee bahawa ampa tengok filem melayu. jangan letak harapan akan ada efek efek macam Avatar okehhh. aku sangat sangat rekemen ampa pi tengok sekadar nak pecah perut jekk nak lepas lepas tension jadik laaa. filem ringan jek pun, ampa duduk atas kerusi dan bukak mata jekk. pastu otometik mulut ampa akan gelak macam nak mencarut! AHHAHAA! ramai gilo kot orang dalam panggung tadi. terkujat aku tengok sambutan filem HKLBR sampai macam tu sekali dan semestinyalahh semua melayu. heeeee. filem melayu untuk melayu. sokongg okehh!!

pee/ass : aku teringin ah Prosperity Burger. urghhhh, onion ringg!!


AWARD : YAN & ZAI

pehhhhhh. first time ever ah aku wat entry pasal dapat award. first time okehhhh. sebelum sebelum ni orang dok tag aku suro pegi amoik award tp aku macam wat dunno badak sombuu jek. hehhhh. yelaaa, yang bg award tu bukan owner kepada empunya award tu tapi dari tag tag yang berantai berjuntai juntai. jadikk siakap sikap keikhlasan disitu semua orang daa bole nilai kan yang dorang bg award sbb nk berantai rantai. hehhhh.

lagi satu aku macam dok terpikir apa function award ni dalam dunia blogging? pikir punya pikir sampai satu tahap aku malas nak pikir daa dan terus rembat award pemberian dua orang blogger yang aku rapat ni. mehh usha usha dekat dekatt. sat sat sattttt! nyanyi lagu Mior Hassan seround dulu.

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang,
Duduk renggang-renggang bertambah sayang,
Biar malu-malu biar segan-segan,
Kerna malu itu perisai orang beriman.



heeeeeeeeeeeeee. ni hah award dari ZAI.





dan yang kedua dari YANN! heeeee. i love u laa cmni yannn!


thankss en YAN ngan ZAI sebab datang susah payah ke blog EMAN suruh dan memaksa EMAN amik award. heeeeee. thankssss. kita kawan sampai tua okehh? heeeeeeee. sayangg laa kat ampa dua ni.


pee/ass : kena buat page khas untuk award pasni. kalo yang lain nk bg award tolong bagi sendiri yee. TAG TAG aku tk layannn. thankssss.

Juara Kategori GELOJOH

WOAHHHHH!!
pertama kali ah aku menang kontes kontes bergambar ni wehhh! pertama kali weyhhhh!! AHAHAHAA! selepas aku tewas tiga kali join kontes ini, ini dan ini. tuptuptup kontes bergambar sambil makan ayam ni aku menang. menang tempat pertama okehh! heeeee. tempat pertama kategori GELOJOH. woahhh! aku bajet aku akan tercalon dalam kategori cun, tp tetiba lak terkujat lak aku menang kategori gelojoh. hehhhh. gelojoh kah daku?? AHAHA, mungkin urat urat pipi aku time makan ayam tu kot nampak macam rakus jek kan. cehhhh.

AHHAHA, thankss kepada jejuri yang pilih aku menang en. thanksssssss. thanksssssss.

Category : Paling Gelojoh
No.1 : RM20 + Square flash banner + Cenderahati tajaan Kie-Yu


thanks en kepada Ayeem yang menganjurkan kontes ni. cantik lak gambar aku dalam flash ko wehh. aku tgh semak semak pic nak attach kasi kat Ayeem ni untuk banner. haihhh..


December 14, 2010

Gathering Blogger Utara 2010


Tema
Merah + Hitam

Tarikh
25 Disember 2010 (Sabtu)

Waktu
1400-1800

Tempat
Taman Jublis Emas Suka Menanti, Alor Setar, Kedah
(Tertakluk kepada perubahan)

Bayaran
RM 20 - Dewasa
RM 10 - Kanak - Kanak
**Kanak-kanak bawah 6 tahun tidak dikenakan bayaran**

Cadangan Aktiviti
Ice Breaking
Games
Jamuan Makan
Penyampaian Hadiah

Bayaran Boleh Dibuat Di
NO AKAUN BANK CIMB
07060004039200
(WAN NUR HANIS BT AZMAN)

**Setelah bayaran dibuat pastikan anda memaklumkan kepada beliau tentang Nama, No. Telefon dan Link Blog Anda Sekali Kepada Gadis Kampung Separa Bandar** .


Untuk Pertanyaan Lanjut Boleh Hubungi Beliau Di:

HP : 019-4446535.
EMAIL : anyss273@gmail.com
YM : anyss_0327@yahoo.com.my



Untuk yang ingin menyertai gathering ini,
anda dikehendaki meninggalkan link blog anda di Gadis Kampung Separa Bandar

aku nak join tapi masalah pengankutan laaa. uwaaa, 25hb tu hari krismas! ada sesapa yang free nk pergi gak keh? bolee laa nk tumpang pi ALOQSTAQ nuhhh. Okee, aku akan usahakan gak nk pi gathering ni. AKU NAK PI dan JUMPA DISANA!

;DD

BC : Day 15

Day 15 - Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play


okee, aku tk ada iPod jadi aku substitute dengan MP4 Sony Ericsson Walkman ini.


pegi HOME pastu SHUFFLE ALL ;

Usher - DJ Got Us Fallin' In Love
Eenie Meenie - Justin Bieber & Sean Kingston
Vanilla Twilight - Owl City
Aku Wanita Biasa - Kris Dayanti
Fuck You - Lily Allen
Dead And Gone - T.I. Feat. Justin Timberlake
Only Girl (In The World) - Rihanna
I Gotta Feeling - The BEP
Dynamite - Taio Cruz
Dancing Queen - ABBA

BC : Day 14

Day 14 - A picture of you and your family


yeahhhh! ni pic time Family Day dekat Kuala Selangor beberapa bulan lepas. HOHO, bess ah pi tengok kelip kelip kat mn ntah tempat tu area Kuala Selangor gak. heeeeeeee. aku di dalam gambar, yang tengah nk tumbok muka budak pompuan kat tepi tu. hehhhhh.

;DD

December 12, 2010

Cuti BLOGGING

Salam.

daa masuk 4-5 hari aku tk update apa pun blog aku ni. hehhh. semalam jek tarikh tutup kontes makan ayam anjuran Ayeem. sempat laa gak aku jengguk blog Ayeem mana taw daa kuar keputusan keh apo ke kannn. tp nampaknyaa keputusan minggu depan baru kuah wehh. SERIOUSLY, aku nk menang! miahahhaa!!

sepanjang aku tk bloging ni aku sebenarnya berada kat kolompoq. HAHA, berjimba jimba disini tanpa mengenal erti penat. ehh, apo tu penat? aperrr tu? cheq tk tawwwwww.. heeee. Insyaa-Allah esok aku balik Penang bole laa nak jogging blogging macam biasa balik. hehhh. cabaran 30 Hari Blogging pun daa tungang langgang. hampehh ah. tp tk apo, ampa yang rerajen mai masuk blog ni tinggal jejak tu terima kasih laa bebanyak. maap laa tk dapat nk membalas jejak. tunggakan entry berlambak lambak nnt aku buat balik Penang ni noh. entry zai laa. entry gathering blogger utara laaa. huhhhh, semangatt!

Salam Maal Hijrah.
=))


December 08, 2010

hepikan roommate yang membosankan!

tips ni mungkin berguna buat pelajar pelajar IPT yang baru mendaftar masuk untuk semester baru. ini lah tips paling berkesan dan efektif untuk berkenalan dengan roommate ampa yang baru kenal tu dengan lebih cepat tanpa banyak buang masa. sebab kadang kadang ada sampai berbulan bulan kita amik masa nak kenal roommate kita tu kan. jadi ni sebagai satu panduan jek. heeeee. cuba-lah step by step okehh.


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang ampa dan bagitau kat roommate ampa nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bahawa tak ada org kat rumah. Unpack segala brg ampa & pegi tidor mati.

2. Setiap kali roommate ampa balik, jerit sekuat hati "Horeeyy…kau dah balik!". Lepas tu menari dalam 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama lama dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg kan?".

3. Buat buat terjaga pada tengah malam, jerit kuat kuat "Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura pura tak tahu apa yang dia cakap dan cakap dia gila! heeeee.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan ampa. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak… dah merebak! Arghh, dah MEREBAKK!!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat. Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi…tak lama lagi…"

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa apa atau cakap apa apa. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagik!".

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee…!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…" Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau.". Lepas tu buat buat pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yang anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh…aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate ampa balik, berpura pura tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bahawa yang telefon tadi adalah mak dia. Cakapkan yang mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bahawa anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate ampa hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate ampa.

14. Bila roommate ampa tutup lampu pada sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat buat muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dalam 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member member sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat jek selambe badak macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ampa ada binatang peliharaan, spt kucing, offer untuk beri makan kepada binatang tersebut. Cepat cepat keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kepada ampa.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate ampa sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 baca yasin ramai ramai. bila roommate terjaga pakat pakat buat tak nampak apa apa.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok tengok ada mayat.


heeee. SELAMAT BERAMAL!


December 07, 2010

BC : Day 13

Day 13 - A letter to someone who has hurt you recently

Alhamdullilah, sampai pun ke hari 13 cabaran 30 Hari Blogging ni. phewwwww, penat lelah nak tebus hari hari yang aku skip yang lepas. okeee, cabaran kali ni susah. melampau cukop kan cabaran ni. haihhh.

kehadapan buat yang terluka,
kenapa sampai macam tu sekali bertindak? saya tk paham. adakah sebab saya banyak kali abaikan awak sampai awak bertindak macam tu sekali? bawaklah berbincang dulu dengan saya. saya mengaku saya selalu abaikan awak dengan lebih utamakan blog dan kawan kawan saya di Penang ni. saya sendiri tk paham apa yang telah saya lakukan dan kenapa saya tk boleh bagi komitmen yang sepatutnya.

ada kala saya terpikir macam saya sebenarnya tk bersedia ke? tk bersedia bagi komitmen ke? banyak kali saya pernah terdetik pikirkan pasal ni. kadang kadang saya tk boleh lepaskan awak tapi pada masa yang sama saya tk mampu beri perhatian kat awak. saya keliru mungkin. maafkan saya. walaupun task ni buat orang yang luka kan saya. tapi saya rasa, saya yang lukakan awak.

saya tak tahu nk betulkan macm mana. FB saya awak remove. msg sy awk tk hirau. url blog awak pun awak daa remove. tolong-lah respons balik. saya tahu awak baca blog saya kerap. yee, awak kerap bukak blog saya ni. sebab saya hanya curang dengan blog jek. saya rasa, saya belum sedia untuk komitmen laa. kita berbincang okee. maaf.

titik noktah dari,
Inchik Eman.

BC : Day 12

Day 12 - How you found out about blog and why you made one

macam mana aku dapat tahu pasal blog?
ummm, daa lama gak tahu pasal blog ni. sejak aku kat poli dulu lagik daa tawu pasal blog dan penah create satu blog kat poli dulu. hehhh, aku tk ingat daa langsung url blog aku kat poli tu. lama kott. acc gmail sapo ntah aku buat dulu. time tu kelas Aplikasi Komputer kot tk silap, pensyarah tu yang bagi task suruh buat blog secara berkumpulan. woahhh, time tu blog aku kott paling cun dalam byk byk blog antara classmate aku yang lain. woahhh, aku tk ingat ah url tu. ciyttt! jadi aku belajar pasal blog ni sejak aku kat poli. pastu daa masuk UiTM aku start buat blog personal sendiri yang aku daa delete daa pun tahun lepas. blog Inchik Eman ni blog ketiga en aku buat. heeee. yang lain daa delete. inilah hasil blog aku sekarang lepas 3n kali buat blog. harap blog Inchik Eman ni berpanjangan. weee~!

kenapa aku buat blog?
HOHO, aku berblog sebab aku dapat kepuasan tahap melampau! woiyhh, blog aku ah. apa ampa sibuk sibuk nak terasa? cehhh, malu laa sikit! hehhhh. okee, aku tk nak mencarut.

aku buat blog sebab aku nak meluah jek. itu jek. kepada sesiapa yang terasa tolong jangan datang serang aku sebab TERASA. malu sikit okee. malu-lah! haihhhh. dan tk payah nk jerit jerit kat SHOUTBOX aku maki maki hamun hamun carut carut aku. daa laa main redahh jek blog aku, pastu nk mencarut tk puas hati pehal? tk ada blog sendiri keh? hehhh, cakap mampu buat blog kan. so buat-lah!! hehhh. okee, aku masih mood nk mencarut marah. daa laa koment kat Shoutbox aku pastu tk letak link lak. PENAKOT betul. MALU-lah woiyhhh!! haihhhh. okee, sekian.

$#%^*^&!!

BC : Day 11

Day 11 - Another picture of you and your friends


okee, setlle. internet slow. bil tk bayar lagik ni. uwarghhhh!


pee/ass : tunggu en sampai eman dapat internet lelaju bawu boleh BW tk hengattt.


December 06, 2010

BC : Day 10

Day 10 - Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad

kali ni sembang pasal lagu lak en. heeeee. memang tetiap hari jek aku dengar lagu jadik macam tk susah pun task ni weyhhh. jomm start!

Happy
Kekanda Adinda - Atilia & Monoloque
Just A Dream - Nelly
I Will Survive - Gloria Gaynor
Speechless - Lady GaGa

Sad
Lelagu Maher Zain
Numb - Linkin Park
Yesterday - Tony Braxton & Trey
Littlest Thing - Lily Allen
Cool - Gwen Stefani

Bored
Bella Luna - Jason Mraz
Dont Forget - Demi Lovato
Cooler Than Me - Mike Prosner

Mad
Club Cant Handle Me - Florida Ft. David Guetta
Animal - Ke$ha

hehhhh. kalau bukak lagu ngan speaker juat kuat kuat ditambah lak bunyi bass macam gila bapak dasyat. hehhhhhh. ;DD

December 03, 2010

Contest Makan Ayam

daa lama ni tk join kontes pakai gambar. yelaaa, asek kalah jek. HAHA, jadi tk semena mena kali ni aku terpanggil nak join kontes anjuran Ayeem Ayam ni. kontes kacang jek pun. kontes tangkap gambar time ampa tengah makan ayam. makan laa ayam apo pun. hari tu aku nk jek bergambar time makan nasik kenduri. perghhhh, banyak kot kenduri time cuti cuti macam ni. tapi aku segan lak nak snap snap pic. mana tak nye, time kenduri orang datang makan jek kot. lain laa kalau nk bergambar dengan pengantin. lagi lagi macam tempat kenduri tu open ah, macam kat kampung kampung. terus aku lagi malas nak snap. klau wedding kat dalam hotel, lainlah kan. nak bawak ayam tu pergi lobi hotel pun aku sanggup snap. heeeeeeee.

tapi kali ni aku pakai pic aku makan ayam tandoori jek laa. heeee. daa orang penang kan, mamak laa kedai aku selalu menempek nempek. nah amik!


LANGKAH :
1. Tangkap gambar ampa tengah makan ayam (pose konon² makan pun boleh).
2. Buat entry tajuk "Contest Makan Ayam" dan upload gambar ampa tu.
3. Letak banner atau widget contest di blog ampa.
4. Submit permalink contest ampa kat ruangan komen contest ni disini ye.


KRITERIA PEMENANG :
Ayu/Kacak (2 PEMENANG)
Pose paling ayu-sopan atau kacak hingga sejuk atau beku mata memandang, akan menang. Juri perempuan akan dijemput sama bagi mengelakkan Ayeem dicop gay.
Gelojoh (2 PEMENANG)
Pose paling gelojoh hodoh (pose je hodoh, bukan muka) sampai buatkan orang rasa macam nak tumbuk, akan menang.
Kreatif (2 PEMENANG)
Pose paling lain macam, akan menang. Kalau tak ada pose yang kreatif, kami adili photo siapa paling artistik, nampak seni photographynya.
Bertuah
Random entry akan dipilih berdasarkan nombor bertuah di Random.org
3 X Sagu Hati


TARIKH TUTUP :
11 Disember 2010

pee/ass : adili-lah Ayeem. tk ada perasaan punya. heeee. tinggal koment lepas cekik-out oke.

BC : Day 09

Day 09 - Something you’re proud of in the past few days

entry ni lucah. jangan baca kalau tak mampu bertahan.

okee yang ni susah. jammed otak aku nak pikir benda apa yang buat aku bangga lately. hehhhh. buat kek bole ka? iskkk, macam tk perlu kot nak bangga bab bab tu.

heeee. melancap keh? adeyhh, aku tengok keyword melancap pakai timun banyak jek score dari Google. no no no. bukan ni. tengok laa, susa kan cabaran hari ni. frust aku memikir. daa empat kali aku drafting pastu delete balik. delete balik sebab macam terpikir balik sebelum nak publish tu "perlu ke aku berbangga pasal benda macam ni?". hehhhh. bukan aku nak halai balai entry ni tapi betul laa tk ada idea. maaf.

aku mungkin tk ada benda yang nak dibangga sangat kebelakangan ni. kalau ada pun aku macam tk boleh kongsi kot sebab melibatkan badan badan tertentu. nak keh aku kena saman weyhh? tk sanggup aku nk upah lawyer cabok.

tapi hari tu aku ada layan Youtube sampai tk tido. ada laa aku macam berbangga tahap jiban kot tengok video trailer upcoming movie dari KRU PRODUCTION. perghhhh, dasat! dasat! dasat! dasaytttt btol weyhhh!! aku tk tipu! bangga kejap aku tengok hasil dari filem ni. aku tak tau laa kalau ampa tk berbangga ke tidak. tapi bagi aku tengok film Malaysia sampai daa ke tahap macam tu memang cukup bangga kottt!! tk percaya? mai ampa test tengok trailer ni.




oke tak? bangga tk sikit pun? sikit pun mesti ada kan? heeeeee. bangga tak?
BANGGA KAN?!

pee/ass : Hikayat Merong Mahawangsa di Inggeiskan ke Bloodlines. erkk..

A Moment To Remember

A place we go
to let us know
that our love is always true
and that we will never be blue.

A memory on the edge of time
A place where we are so sublime,
A distant dream on a midnights eve
somewhere far from acknowledged leaves.

A time in which we fell deeper in love
just like to turtle doves.
We sang our songs and gave our token
to remember one single moment.


uwaaaa, thanx yan sebab ajar macam mana nak buar blockquote ni. uwaaaa, jadik laa! bessnyeeee! thanksss. nak tutorial? klik sini okeh.

December 02, 2010

Melayu Kini Majoriti di Penang

Cina tidak lagi bangsa majoriti di Pulau Pinang.

HOHO, cina tidak lagi menjadi bangsa majoriti di Pulau Pinang, yang kini telah diambil alih oleh masyarakat Melayu.


Menurut sumber Jabatan Statistik Pulau Pinang, bahawa ada 18,000 lebih Melayu tahun ini berbanding dengan jumlah Cina. Penduduk di negeri dijangka akan mencapai lebih 1.6 juta.

Ada sekitar 650,000 Cina di Penang, membuat sekitar 43% dari jumlah keseluruhan penduduk pada tahun 2005. Tapi telah turun menjadi 40.9% tahun ini. Bagi Melayu, jumlah mereka telah meningkat menjadi lebih dari 670,000, naik dari 41.3% dari jumlah keseluruhan penduduk menjadi 42%. Ini akan dapat diterjemahkan bahawa terdapat penurunan jumlah pengundi Cina di negeri ini.
=P

Ada 40 kerusi DUN di Pulau Pinang, 16 di antaranya berada di daerah pemilihan bangsa campuran, 14 di daerah majoriti Cina dan 10 di daerah Melayu. Ini menunjukkan bahawa tidak ada parti politik tunggal boleh bergantung pada satu bangsa sahaja tertentu untuk mendapatkan kuasa di Pulau Pinang.

Ini juga mungkin akan timbul spekulasi bahawa statistik baru ini kemungkinan akan menghasilkan kontroversi pusingan jawatan Ketua Menteri, yang saat ini dipegang oleh DAP Lim Guan Eng.

HOHO, macam mana? hebat tak?
jangan politikkan lak isu ni. fakta jek.
Salam 1 Malaysia!


sumber asal dari Artikel The Star.
diedit oleh Inchik Eman.
;DD

BC : Day 08

Day 08 - Short term goals for this month and why


entry laju macam peluru sesat!

haihhh. disebabkan tk bekerja dan bermalas malas jek aku ni sempena cuti ni aku rasa macam bermacam macam benda nak buat. elok laa tengah awai bulan ni. jadi dengan ini aku nak setting goals untuk bulan khas aku dedicate kat blog aku. woahhh, daa sampai 500 followers sudeyhh. thankssssss!!

sebelum aku setting goal kena dulu review traffic terkini aku.

HOHO, tk laa sekencang traffic blogger lain. tapi still masih tidak berputus asa untuk maintain. heeee. jadi untuk bulan ni aku nak setting goal baik punya dimana aku nak rank Alexa aku dibawah 1800! phewwww.. =.=" rank dalam Malaysia jek laa pun. mati kott nk mencanggak nk worldwide rank macam tu. kayo daa ah macam Mark Zuckenberg laa daa kott.

pastu aku pun kalau boleh nk target nak turunkian berat. macam berat jek aku rasa blog aku sekarang. kalau boleh nk dalam berat bawah 60KB ah. bolehh kott. ni nak kena godek godek coding HTML lg ah ni. aku rasa laa kann Shoutmix aku ni ahh yang macam berat ah. nak buat macam auto hide kat menu bar. tapi payahh kott coding dia!! haihhhhh..

lagi satu aku nk design banner 125x125 satu ah. perghhh, daa makin serious daa ni aku blogging. macam mn ni? mampu kerrr?? HAHA, sesama support okehh. banner ni agak penting kan nk exchange link dengan blogger blogger yang lain. lagi satu, dengan banner ni bolee nk promote blog kasi dapat traffic tak hengatttt nnt. weee~! 

tu jek target bulan ni. semua berkisarkan blog. pasal diri sendiri biasa biasa jek pun. mestilah nak jadi yang lebih baik dari hari semalam kan. heeeee. chill.

lagu karaoke mati tekak

malam semalam atau pun lebih tepat pepagi buta semalam dalam pukul 4-5 pagi cemmtu aku karaoke kat dalam bilik depan laptop dengan bantuan Youtube. heeeee. terima kasih Youtube kerna memahami situasi gian tk berduit aku ini. AHAHHAA!

pastu tadik kuar merayap ingat sempat laa nak pi karaoke selepas merayu meronggeng mintak duit kat mak. hehhh, mak aku catu duit aku okeehh sempena cuti sem aku sbb aku malas nak kejaa. haihhhh. oke okee, time aku merayap merayap ke Queensbay sempat laa nak perati rate Neway Karaoke tu. pegi tanya students rate mcm mn en. yeaa, aku siap siap bawak student card matrix aku kott. hehhhh. bajet sengkek giloo kan aku. amoi tu cakap rate students sampai pukul 7 jek pastu dalam RM10++. huhhh?? apo lak plus plus nih? pastu aku macam tanya lagi harga sebenar dia berapa, pastu baru dia cakap RM20 per head. hehhhh. aku pegi survey jek pun. tu pun sorang sorang. kawan aku sekor tu buat taikk lak tk datang. hehhhh. terus aku belah pergi 1st Avenue.

usha usha dua tiga kerat. adoiyhhh, bosannn. blah pi Gurney dengan hati yang sangat rawan nak karaoke tk dapat. hehhhh. nasib bek 3 org budak hitam setia menemani aku yang agak agak macam nak meroyan jek sebab kawan aku yang sorang tu buat taikkk!! aku kat Queensbay tadi sorg sorg kotttt!! haihhhhh.

oke okee, aku kat sini nak list lagu wajib tayang nyanyi aku time karaoke. weeee~! hepinyeeee!! hepinyeeee!! tak dapat karaoke tapi dapat syok sendiri kat blog pun jadik laa. heeeee. hepinyeeeerrr!!

1. Penantian - Blackrose
2. Permaisuri - Data
3. Pada Syurga Diwajahmu - Nash
4. Bella Luna - Jason Mraz
5. I Will Survive - Gloria Gaynor
6. I Surrender - Celine Dion
7. Mahakarya Cinta - Faizal Tahir
8. Cuba - Faizal Tahir
9. Sampai Syurga - Faizal Tahir
10. Careless Whisper - George Michael

cukop laa 10 jek aku list. uwaaaa, nak karaoke jugakk!! ada tak yang macam macam mampu nak berduet keh dengan aku? HAHA, kalau ada yang kaki karaoke area Penang jom laa aku cabar 3 jam karaoke!


December 01, 2010

BC : Day 07

Day 07 - A picture of someone/something that has the biggest impact on you


amik ampa! besaq gabak punya aku letak. heeeee.

seperti ramai kebanyakan orang. bagi yang belum berkahwin terutamanya macam aku laa mestilah mak abah yang memberi impak maksima terhadap hidup aku. syurga itu dibawah tapak kaki mak. walaupun nanti aku daa kawin masih lagi syurga aku dibawah kaki mak aku. lain lah perempuan yang daa berkawin, syurga depa bawah tapak kaki si suami. kasih ibu ke syurga, kasih bapa selamanya.

aku tk nak cakap bayak pasal kedua orang tua aku sebab nk simpan untuk cabaran hari ke-24. haihhh. mau menanges aku nnt cabaran ke-24 tu. uwaaaa, takotnyeeee!! nevesnyeeee!!

pee/ass : hari rabu tiket wayang murah.